egyszazalek

Kérjük, ha tehetik továbbra is segítsenek bennünket adójuk 1 százalékával!
Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia Székesfehérvár
Adószámunk: 18487497-1-07
Bankszámlaszámunk: 
OTP Bank 11736006-21456918

Köszönjük az eddigi hozzájárulásukat munkánkhoz!

Kedves Szülők, Támogatóink, Szurkolóink!

Az alábbi bankszámlaszámra teljesíthetitek tagdíj befizetéseiteket:
OTP Bank 11736006-21456918
TAO támogatás

Támogatóink

fehervar logo

sporttalpbetet logo
 
drink
 
logo-masit

ORKOVA

 

 window design alfatherm vasbetker 1

Facebook-üzenőfalunk

Kivívtuk a döntős szereplést!

180424 fra dontos fiuk

Második helyen zárta az országos mini bajnokság dunaújvárosi fordulóját a Fésüs Röplabda Akadémia fiúcsapata. Ezzel az eredménnyel bejutottak a srácok a kilenc csapatot számláló fináléba.

A torna végeredménye:
1. KESI-Vásárhelyi
2. Fésüs Röplabda Akadémia
3. Dunaferr SE
4. VRC Kazincbarcika
5. Szolnoki Röplabda Akadémia
6. Szegedi RSE
7. Hercules
8. PTE-PEAC

Az országos döntőbe jutott csapat kerete: Tóth Gábor, Tepszis Ákos, Solymosi Dávid, Zsoldos Péter, Székely Márton, Varga Dániel, Héninger Péter, Horváth Zsombor, Orosz Péter, Takács Péter. Edzők: Horváth Virág, Fésüs Irén.

Hatalmas gratulációs a gyerekeknek és az edzői stábnak!

Döntőben a gyerekek!

180423 fra ujvaros

Bejutott az országos gyermek bajnokság hatos döntőjébe a Fésüs Röplabda Akadémia fiúcsapata, miután a sümegi második elődöntőben mindhárom mérkőzését megnyerte. Gazsi Péter U15-ös korosztályú játékosai ráadásképpen egyetlen szettet sem veszítettek a játéknapon. 

Eredmények:
Fésüs Röplabda Akadémia - MAFC-Dunakanyar 3-0 (4, 13, 13)
Fésüs Röplabda Akadémia - Dág 3-0 (20, 20, 9)
Fésüs Röplabda Akadémia - Sümeg 3-0 (9, 4, 24)

A csapat tagjai: Tóth K., Hortobágyi V., Szentesi B., Kocsis B., Lukács B., Nagy A., Mayer G., Szávai K., Kacamakisz P., Németh M. Edző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter edző: „Nagyon örülünk most, hiszen magabiztos játékkal és meggyőző fölénnyel sikerült kiharcolnunk a legjobb hatba kerülést.”

Interjú Kiss Marcival

170418 kiss marcell

Kiss Marcell a szezon közben csatlakozott régi-új igazolásként a székesfehérvári röplabdaklubhoz. A Kodolányiban nevelkedett center és átló dunaújvárosi kitérő után tért vissza a királyok városába, immáron a MÁV Előre együttesébe. A 19 esztendős ifjúsági, serdülő és junior magyar bajnok röplabdázó a közelmúltban nyilatkozott a fehervarvolley.hu-nak.

Minek köszönhető az, hogy újra Székesfehérváron játszol?
Örömmel fogadott a hír, hogy a volt csapatom feljutott az NB I-be, és mivel úgy adódtak a dolgaim, hazaigazoltam!

Milyen volt a Dunaferr-ben töltött időszak?
Az elején szuper érzés volt, hogy egy elsőosztályú együttesben röplabdázhatok. Úgy érzem, évről évre egyre jobban fejlődtem, ami Kelemen Istvánnak köszönhető. Sok sikerrel és élménnyel gazdagodtam Újvárosban.

Sorra nyerted a korosztályos bajnokságokat. Milyen szájízzel emlékszel vissza erre az időszakra?
Nagy örömmel emlékszem vissza az utánpótlás-bajnokságokra, leginkább a döntőkre, amelyekben felbecsülhetetlen élményekben volt részem.

Mennyire sikerült beilleszkedni a MÁV-ba?
Könnyedén ment a beilleszkedés, mert olyan játékosokkal kerültem össze, akiket ismertem már, meg akikkel elkezdtem annak idején röplabdázni Nagy Róbertnél.

Hogy látod, mi az erőssége ennek a csapatnak?
Nagyon jó a csapat összhangja, szerintem ez a legnagyobb erősség. A pályán mindenki megtesz mindent a győzelemért. Meccsről meccsre egyre jobban teljesít a gárda.

Mivel tudod leginkább segíteni a fehérvári alakulatot?
Bízom benne, hogy az NB I-es tapasztalatommal, amit a Dunaferrben szereztem, megfelelően tudok segíteni a csapatnak és a csapattársaimnak.

Mi a célod a MÁV Előrével, milyen eredménnyel lennél elégedett?
Szeretnék minél többet nyújtani a pályán és hozzájárulni ahhoz, hogy a bajnokságban a lehető legjobb helyezést érjük el.

Ezúttal a TF-et vették be

180416 fra bp bajnoksag

Újabb győzelmet könyvelhetett el a Fésüs Röplabda Akadémia Budapest-bajnokságban vitézkedő alakulata vasárnap. Az ifjúsági versenysorozat aktuális mérkőzésen a TF otthonában nyertek a fehérvári lányok.

Budapest-bajnokság, ifjúsági leány korosztály:
TF - Fésüs Röplabda Akadémia 0-3 (-8, -9, -11)
FRA: Sárközi D., Dékány K., Császár K., Szenes E., Juhász V., Szabó Zs. Edző: Tüdő Krisztina 

Az esélyesebb nyert

Három szettben maradt alul a MÁV Előre SC a MAFC-BME otthonában, az NB I-es férfi röplabda-bajnokság rájátszásában. Németh Ödön csapata szeretett volna egy jó mérkőzést játszani a fővárosiak ellen, de a második játékrészt leszámítva ezt nem sikerült megvalósítania.

NB I, rájátszás az 5-8. helyért:
MAFC-BME - MÁV Előre SC 3-0 (16, 22, 15)
MÁV: Balogh P., Németh Zs., Náhol G., Neukum G., Stefanovics K., Kiss M. Csere: Nagy Á., Takács M. (liberók), Damsits L., Szőke Z., Sziládi D. Vezetőedző: Németh Ödön.

Németh Ödön: „Enerváltan játszottunk, nem tartották be a fiúk a megbeszélt taktikai utasításokat, fejben nem voltak ott a pályán és fáradtnak is tűntek. Ennél sokkal jobb teljesítményre képesek.”

Kispesten nyertünk

180410 fra bb bajnoksag

A Kispest SE otthonában aratott 3-0-s győzelmet a Fésüs Röplabda Akadémia a Budapest-bajnokság ifjúsági sorozatában. A székesfehérvári lányok magabiztos játékkal és nagy pontkülönbségű szetteredményekkel rukkoltak elő a hétközi mérkőzésen.

Budapest-bajnokság, lány ifjúsági korosztály:
Kispest SE - Fésüs Röplabda Akadémia 0-3 (-11, -17, -14)

Az FRA kerete: Bartucz P., Császár K., Dékány K., Juhász V., Sárközi D., Szabó Zs., Szenes E. Edző: Tüdő Krisztina.

Tüdő Krisztina: „Szettről szettre egyre magabiztosabban érintették a lányok a labdát és emelett az egész meccsen megőrizték játék- és jókedvüket. Érződött, hogy egyre jobban összehangolódnak a játékosok.”

Válogatottakkal közösen készült az akadémia

180410 izsak fra

Az U15-ös és U17-es fiú korosztályos válogatottak részvételével szerveztek felkészülési röplabdatornát Izsákon. Az április 6-8. közötti programon a Fésüs Röplabda Akadéma növendékei is részt vettek.

Gazsi Péter és játékosai négy mérkőzést játszottak a Liszi Ferenc Emlékversenyen és végül a hatodik helyet szerezték meg. 

Eredmények:
HUN U15 - Fésüs RA 3-0
Szolnok - Fésüs RA 3-2
HUN U17 - Fésüs RA 3-0
HUN U17 „B” - Fésüs RA 3-1

A Fésüs Röplabda Akadémia tagjai: Sebők Á., Arató K., Mayer G., Lukács B., Nagy A., Szentesi B., Tóth K., Kocsis B., Nagy Á., Hortobágyi V., Huszár A., Kerék K. Edző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter edző: „Hasznos napokat töltöttünk Izsákon. Az első három mérkőzés a torna részét képezte, de akadt olyan párharc is, amelyen a válogatott igényeit próbáltuk kielégeteni. Igyekeztünk mi is finomhangolni a tizenöt év alatti csapatunk játékának elemeit. A mérkőzéseken kívül még edzésekre is volt lehetőségünk.”

Hazai siker a Dunaferr ellen

Három játszmában legyőzte a MÁV Előre SC a Dunaferr SE együttesét az NB I-es férfi röplabda-bajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásának második játéknapján. Németh Ödön játékosai ezzel a sikerrel javítani tudtak a pénteki vereséget követően. 

Mindenképpen győzni szerettek volna a hazaiak azután, hogy két nappal korábban, Szolnokon alulmaradtak. Ennek megfelelően végig vezetve 25-18-ra hozták Németh Zsolték az első szettet.

A második felvonás az elsőhöz hasonlóan alakult, végig a MÁV akarata érvényesült és 25-19-re nyert.

A vendégek nem adták könnyen magukat és a harmadik etap elején feljavultak, ennek eredményeképpen pedig előnybe kerültek. Balogh Péterék a játszma közepén tudtak csak egyenlíteni, utána viszont átvették a vezetést és az előzőeknél kisebb pontkülönbséggel, de megnyerték 25-21-re a játékrészt, s 3-0-ra a bajnoki mérkőzést.

NB I, rájátszás, 5-8. helyért:
MÁV Előre SC - Dunaferr SE 3:0 (18, 19, 21)
MÁV: Németh Zs., Stefanovics K., Balogh P., Kiss M., Neukum G., Náhol G. Csere: Takács M. (liberó), Sziládi D. Vezetőedző: Németh Ödön.

Az alsóházi rájátszás második fordulóját követően hetedik helyen áll a MÁV Előre SC huszonnégy ponttal, a hatodik MAFC mögött és a nyolcadik Dunaferr előtt. 

Aranyérem az OMB-ben

180407 fra omb

Első helyen végzett a hazai pályán szerepelt Fésüs Röplabda Akadémia fiúcsapata a mai országos mini bajnoki fordulón. A döntőben a Dunaferrt győzték le Horváth Virág játékosai.

Csoportmérkőzések:
Fésüs RA - Dági SE 2-1
SzOSE - Fésüs RA 0-2

Keresztjáték: 
Delta RSE Érd - Fésüs RA 1-2

Döntő
Fésüs RA -Dunferr SE 2-1

A torna végeredménye:
1. Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia Fehérvár
2. Dunaferr SE
3. Delta RSE Érd
4. Dági SE
5. SzoSE
6. PTE-PEAC

A fehérvári gárdából Tepszis Ákos érdemelte ki a „kiemelkedő játékos” címet.

Jobb volt a Szolnok

Az NB I-es férfi röplabda-bajnokság rájátszásának első körében a Szolnoki Röplabda Akadémia otthonában lépett pályára a MÁV Előre SC. A találkozót a hazaiak nyerték három játszmában.

NB I, alsóházi rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:
Szolnoki RA - MÁV Előre SC 3:0 (20, 21, 17)
MÁV: Balogh P., Németh Zs., Neukum G., Stefanovics K., Náhol G., Kiss M., Csere: Nagy Á., Takács M. (liberók), Sziládi D., Szőke Z., Damsits L. Vezetőedző: Németh Ödön. 

A székesfehérvári együttes már vasárnap javíthat a második játéknapon, hiszen 16 órától hazai közegben szerepel a Dunaferr SE ellen, a Jáky iskola tornacsarnokában.

A mérkőzésre várunk minden sportbarátot nagy szeretettel!

Idegenben kezdjük a rájátszást

180405 nb1 program

Elkészítette a Magyar Röplabda Szövetség az NB I-es férfibajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásának sorsolását. Ez alapján a MÁV Előre SC április 6-án, idegenben kezdi meg szereplését, méghozzá a Szolnok otthonában.

Az első hazai megmérettetésre két nappal később, április 8-án kerül sor. Ekkor a Dunaferr SE látogat Székesfehérvárra. Az is eldőlt, hogy hazai környezetben fejezi be a szezont Németh Ödön együttese: az utolsó játéknapon, május 13-án a MAFC-BME lesz az ellenfél a Jáky iskola tornacsarnokában.

NB I., rájátszás, 5-8. hely:
2018. április 6. 19:00 Szolnoki RA - MÁV Előre SC 
2018. április 8. 16:00 MÁV Előre SC - Dunaferr SE
2018. április 15. 18:00 MAFC-BME - MÁV Előre SC
2018. május 1. 16:00 MÁV Előre SC - Szolnoki RA
2018. május 6. 16:00 Dunaferr SE - MÁV Előre SC
2018. május 13. 16:00 MÁV Előre SC - MAFC-BME

A MÁV Előre SC valamennyi hazai találkozóját a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában rendezik, a Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11. szám alatt. 

Hibátlanul az OGYB-ben

180331 ogyb lany fra2

Mindhárom mérkőzését megnyerte a Fésüs Röplabda Akadémia a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság hétvégi fordulójában. Fésüs Irén játékosai mindössze egy szettet veszítettek a nap folyamán.

Eredmények:
BVSC-Zugló - Fésüs Röplabda Akadémia 0:3 (12, 22, 11)
Fésüs Röplabda Akadémia - Szombathelyi Sportiskola/HVSE 3:0 (11, 14, 21)
UTE/A - Fésüs Röplabda Akadémia 1:3 (-22, -20, 20, -17)

Az OGYB-játéknap további mérkőzésein körbeverték egymást a klubok: az UTE/A 3:0-ra nyert a Szombathely ellen, a BVSC-Zugló 3:2-re győzött az UTE/A ellen, a Szombathely pedig 3:0-ra verte a BVSC-Zuglót.

 

Kettőből kettő az OIB-n

180331 oib fra

Két győzelemmel, szettveszteség nélkül zárta a Fésüs Röplabda Akadémia a Torma Ágnes U19-es Országos Ifjúsági Bajnokság tegnapi tornáját. A székesfehérvári lányok a Haladást és a Palotát egyaránt 3:0-ra verték a fővárosi eseményen.

Eredmények:
Palota RSC - Fésüs RA 0:3 (-7, -16, -9)
Fésüs RA - Haladás VSE 3:0 (14, 10, 8)

A csapat tagjai: Sziládi V., Blázs E., Sötét P., Nagy A., Petri I., Berkó L., Kiss A., Orosz B. Vezetőedző: Fésüs Irén. 

Idegenben nyertünk a zárókörben

180330 szoese mav

3:1-s sikerrel zárta az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjának rájátszását a MÁV Előre SC. Az utolsó, 5. fordulóban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csarnokában győztek Fésüs Irén tanítványai.

NB II Nyugati csoport, rájátszás, 5. forduló:
SzOESE - MÁV Előre SC 1:3 (-13, 23, -13, -18)
MÁV: Berkó L., Kiss A., Petri I., Sziládi V., Blázs E., Orosz B. Csere: Berkó V. (liberó), Nagy A., Sötét P., Virág Zs., Huszár I., Budai V. Vezetőedző: Fésüs Irén. 

A MÁV Előre SC első idényét töltötte a másodosztályú versenysorozatban, amit végül a Balatonfüred-Szent Benedek mögött a második, ezüstérmes helyen zárt. Tizenkilenc győzelem mellett mindössze három vereséget számlál az együttes a 2017/2018-as idényben. 

Ezüstérem a Vásárhelyi-kupán

29540970 10156210715138685 5650315669437776215 n

Az előkelő második helyen zárta a Vásárhelyi-kupát a Gazsi Péter irányította fiúcsapat Kecskeméten. Az U15-ös csapat három győzelmet és mindössze egy vereséget könyvelhetett el a vasárnapi tornán.

Eredmények: 

Fésüs RA - Ligaválogatott 0:2

Fésüs RA - KESI Arany 2:0

Fésüs RA - KESI Vásárhelyi 2:0

Fésüs RA - Szeged 2:0

A csapat tagjai: Tóth K., Hortobágyi V., Szentesi B., Kocsis B., Magyar A., Lukács B., Mayer G., Kaczamakisz P., Szávai K., Németh M. Edző: Gazsi Péter.