A címvédőtől szenvedte el első vereségét a MÁV Előre Foxconn női csapata az Extraligában

Négy szettben veszített a magyar bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda ellen a MÁV Előre Foxconn a női röplabda NBI. Extraliga alapszakaszában a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban. Lukasz Przybylak együttese kitartóan küzdött a veretlenek csatáján, de sérülések is nehezítették a dolgát.

Erősen kezdte a mérkőzést a címvédő. Taylor Bannister csak úgy szórta a pontokat, míg a MÁV Előre Foxconn részéről Maia Dvoracek mutatott ismét ellenállhatatlan formát. A szoros első szett végén a hazai csapat 22-20-ra is vezetett, azonban Kovács Evelin időközben megsérült, és mivel Joipa Markovic sem volt bevethető, a fehérvári együttes liberó nélkül maradt. Végül Tóth Jázminnak kellett megkülönböztetőt húznia, a Vasas azonban kihasználta ellenfele pillanatnyi bizonytalanságát, és 23-25-re megnyerte a játékrészt.

A második felvonásban a MÁV Előre a korai nehézségek után 16-14-es előnyt harcolt ki, ekkor azonban a fővárosi együttes elképesztő menetelésbe kezdett. A játszma végére már 14 pontnál járó Bannister vezérletével a Vasas 2-11-es sorozatot hozott le. A hidegzuhanyra jól reagáltak a kék-fehérek, a harmadik szettben mintha kicserélték volna őket, úgy semlegesítették a BL-induló csapatot. Massiel Matos nyitásaival nem bírtak a végére kicsit kiengedő vendégek, így a MÁV Előre 25-12-es eredménnyel szépített. 

A negyedik szettben aztán a regnáló bajnok ismét erőre kapott. A Vasas Óbuda végig kézben tartotta az irányítást, és folyamatosan növelve előnyét, gyakorlatilag esélyt sem adott arra, hogy a házigazda újabb feltámadásba kezdjen. A játszmát a vendég együttes 16-25-re húzta be, ezzel tovább erősítve első helyét az Extraliga tabelláján.

BL-mérkőzésről érkeztek, és az első két szettben nagyon kemény tempót diktáltak, nehezen tudtunk alkalmazkodni. A harmadik játszmában aztán elkezdtünk agresszívabban játszani, és elhittük, hogy meg tudjuk őket verni. A végén sajnos veszítettünk, de nem szabad elfelejteni, hogy új csapatunk van. Időbe telik, mire minden a helyére kerül. Az ilyen rangadók sokat segítenek ebben a folyamatban” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

MÁV Előre Foxconn – Vasas Óbuda 1-3 (23-25, 18-25, 25-12, 16-25)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Vacsi, Matos, Pallag, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Markovic (liberó), Vezsenyi, Tarr, Király-Tálas, Tóth, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Vasas Óbuda: Gülübay, Bannister, Török, Gyimes-Capet, Fricova, Abdulazimova. Csere: Juhár (liberó), Szalai (liberó), Tóth, Jámbor, Papp, Erőss, Sillah. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

Tetszett? oszd meg!