A döntő kapujában: idegenben sem kegyelmezett a MÁV Előre

Az elődöntő második mérkőzését is szettveszteség nélkül nyerte a MÁV Előre Foxconn a Debreceni EAC ellen a férfi röplabda Extraligában. A fehérvári csapat így már csak egy győzelemre van a döntőtől. 

A késő esti kezdés ellenére szinte csurig telt a debreceni DESOK Sportcsarnok, ahol a tavalyi ezüstérmest először – és könnyen lehet, hogy utoljára – látta vendégül a DEAC a legjobb négy között.

A kék-fehérek szinte pontosan úgy kezdték az összecsapást, ahogy az előzőt abbahagyták: domináns játékkal. Redjo Koci, Christian Janke és Pesti Marcell megállíthatatlanul szórta a pontokat, és ezúttal a hazaiak a nyitásokkal sem tudtak nyomást helyezni rájuk. Meggyőző, tízpontos fölény lett a MÁV Előre jutalma.

A második felvonásban ismét szebbik arcát mutatta a DEAC, amely először 5-1-re, majd 7-3-ra is vezetett. A vendégeknek jó ideig eltartott, míg stabilizálni tudták a játékukat, és ebben sokat köszönhettek Pestinek, aki ismét a nagy meccseken látott legjobb formáját vette elő. Egészen 20-20-ig birkóztak egymással a felek, majd zsinórban négy pontot szerezve 0-2-re módosult a szettek aránya. 

A MÁV Előre a harmadik játszmában újfent irányítani tudta a játékot, 12-18-nál már hatpontos volt a különbség. Talán egy kicsit el is bízták magukat a vendégek, így 16-18-nál Omar Pelillo vezetőedző úgy döntött, felrázza legénységét. Előbb Boa Szabolcs, majd Fazekas Balázs és Tomas Dileo érkezett a pályára. A vérfrissítés meghozta a várt hatást, a fehérváriak a következő tíz pontból mindössze hármat veszítettek el. 

Újabb győzelmével a MÁV Előre immár 2-0-ra vezet összesítésben a párharcban, ami egyben azt is jelenti, hogy egyetlen győzelem választja el az újabb bajnoki finálétól. Az elődöntő harmadik összecsapását április 7-én vasárnap 17 órakor rendezik a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban.

Tudtuk, hogy megvan az erejük arra, hogy gondot okozzanak nekünk. Ezt láthattuk tőlük legutóbb Fehérváron is. A fiúk azonban rendkívül koncentráltak és kompaktak tudtak maradni az első két szettben, amelyeket követően a harmadikban már kiharcoltuk a sikert. Gratulálok a játékosoknak. Mindegyikük rengeteget dolgozik az edzéseken, de nem mindenkinek jut egyenlő játéklehetőség. Az viszont nagyon fontos, hogy amikor a cserék közül beáll valaki, bizonyítsa rátermettségét. Ez ma több esetben is megtörtént, aminek nagyon örülök, mert csak úgy lehet sikeres egy csapat, ha mindenki, a rá eső szereptől függetlenül maximális teljesítményt nyújt” 

– nyilatkozta az összecsapás után Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


Debreceni EAC – MÁV Előre Foxconn 0-3 (-14-21, -20)

Debrecen, DESOK Sportcsarnok

Debreceni EAC: Moret, Mikuláss, Pavliuk, Willian, Kiss, Bagics. Csere: Imre (liberó), Bán (liberó), Bakóczy, Remete, Elleh, Dorogi, Veres, Magyar. Vezetőedző: Fodor Antal.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Kiemelt kép: DEAC/Szolnoki László

Tetszett? oszd meg!