A női csapat ismét idegenben, a férfi itthon játszik

Pénteken folytatódnak az Extraliga küzdelmei a MÁV Előre SC felnőtt alakulatai számára. Nagy Fanni vezetőedző női gárdája a Kaposvár vendége lesz aznap, másnap viszont hazai pályán szerepel a Dávid Zoltán által irányított férfiegyüttes, méghozzá a Pénzügyőr ellen.

A női pontvadászatban ismét útrakelnek Csabai Szonjáék. Ezúttal Somogyba utaznak, ahol a Kaposvár vendégei lesznek péntek este hat órától. A párharc előtt az egy mérkőzéssel eddig kevesebbet játszó KNRC ötödik, míg a MÁV Előre hetedik a tabellán. Ennek ellenére hárompontos fehérvári siker esetén beéri aktuális ellenfelét Nagy Fanni csapata.

„Izgatottan várom a meccset, a Kaposvár egy jó csapat, de mi is! Mindig nehéz másnak az otthonában pályára lépni és a legjobbat nyújtani, de úgy gondolom, ha keményen és csapatként játszunk, elég jók vagyunk ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzünk, vagy akár legyőzzük őket. Kisebb csapat vagyunk, így nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésünkre és arra, hogy agresszívan nyissunk. Szóval úgy gondolom, hogy ha ezekre a dolgokra koncentrálunk és egy stabil fogadást hozunk, akkor sikeresek lehetünk ezen a hétvégén” – árulta el a várakozások kapcsán Haley Gilfillan, a MÁV Előre kanadai légiósa.

2023. 02. 17., péntek, 18:00
Női Extraliga alapszakasz, 13. forduló, városi sportcsarnok, Kaposvár
Kaposvári NRC – MÁV Előre SC-ST Solar

Élő eredménykövetés ITT.

A férfi élvonalban negyedik köréhez érkezik az 1-4. helyezett számára kiírt felsőházi küzdelem a középszakaszban. Az idei szezonban már sokadjára néz farkasszemet egymással a MÁV Előre SC-Foxconn és a bajnoki címvédő Pénzügyőr. A tabellán most is első budapesti gárda a negyedik Fehérvár otthonában vendégeskedik. A házigazdák egyszer már legyőzték a PSE-t a szezonban, így most is hasonló bravúrra készülnek.

„Az elmúlt pár mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt vártuk, de megyünk tovább, dolgozunk keményen és véleményem szerint, ha mindenkinél meglesz a mentális összeszedettség, akkor számunkra kedvező kimenetele lehet a hétvégi rangadónak. Egyszer már sikerült nyerni és hiszem, hogy sikerülhet megint” – nyilatkozta a fehervarvolley.hu-nak Takács Milán, a férficsapat liberója.

2023. 02. 18., szombat, 18:30
Férfi Extraliga középszakasz, felsőház, 4. forduló, VOK, Székesfehérvár
MÁV Előre SC-Foxconn – Pénzügyőr SE

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá, MÁV, hajrá, Fehérvár!

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!