A szív diadala a harmadik meccsen, legyőztük a Kaposvárt!

3-1-es sikert aratott a MÁV Előre SC-Foxconn a Fino Kaposvár felett, a férfi röplabda Extraliga harmadik mérkőzésén. A mostani győzelemnek köszönhetően még nem dőlt el az aranyérem sorsa, 2-1-re szépített Dávid Zoltán alakulata.

Az első szett első fele szorosan alakult, váltakozva vezettek a csapatok. 19-18-as kaposvári előny után viszont a vendégek akarata érvényesült jobban és végül 25-19-re nyertek. 0-1

A második játszmában 4-6-ra vezetett a Fino, innen fordított a MÁV a többi között Eke Péter sáncainak köszönhetően. 7-6 után folyamatos előnyben játszhatott a hazai csapat, 18-13-nál már öt ponttal állt jobban ellenfelénél. A hajrá a szinte extázisban játszó hazaiaké volt és 25-20-ra behúzták a szettet. Ezzel pedig történetük első játékrészét nyerték meg magyar élvonalbeli bajnoki fináléban. 1-1

Ott folytatódott a harmadik etap, ahol az előző zárult: a MÁV Előre SC-Foxconn állva hagyta a Fino Kaposvárt és 15-7-nél már nyolcpontos előny birtokában volt. A huszadik fehérvári pont Redjo Koci sánca után született, akkor tizennégy egység állt a Fino neve mellett. Az utolsó percekre felzárkóztak a vendégek, de a MÁV behúzta a játszmát 25-23-ra és fordított a mérkőzésen. 2-1

6-3-mal kezdett a MÁV a negyedik felvonásban, ellenben 11-8-nál és 17-14–nél is a Fino állt nyerésre. Ezután viszont négy hazai pont következett egymás után és sikerült egy pontra felzárkózni. Leonardo Doda ászával 23-23-nál ismét egál volt, a szett utolsó két pontját pedig szintén az albán légiós szerezte, ugyancsak ászokból. A MÁV Előre SC-Foxconn 25-23-ra nyerte a szettet és 3-1-re a mérkőzést, ez pedig azt jelenti, hogy a két döntős újra összecsap egymással, legközelebb Kaposváron, a negyedik felvonás alkalmával.

Férfi röplabda Extraliga döntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre SC-Foxconn – Fino Kaposvár 3-1 (-19, 20, 23, 23)
Székesfehérvár, 675 néző. Vezette: Adler, Szabó P.
MÁV: Ambrus 9, Eke 5, Szabó, Koci 20, Doda 12, Bibók 13. Csere: Takács (liberó), Deliu 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Fino: Iván 5, Quevedo 12, Bögöly 13, Lescay 5, Bartunek 4, Baróti 20. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 5, Tóth K., Tóth G. Vezetőedző: Prakljacic.

Dávid Zoltán: „Azt gondolom, hogyha egy Barcikát meg tudunk verni az elődöntőben háromszor, akkor az jelent valamit. Eddig hiányoltam azt a játékot és azt a fajta mentalitást, amit ellenük nyújtottunk. Azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Hozzuk le azt, amit a Barcika ellen, és ha egy szettet fogunk, onnantól át tudjuk lendíteni a mérkőzést. Én tudom azt, hogy ők képesek így játszani, úgyhogy megyünk tovább!”

Eke Péter: „Elég hullámzó volt a teljesítményünk, de ki tudtuk hozni magunkból a maximumot. Mindenki hozzátett egy kicsit és meglett a győzelem. Megyünk vissza Kaposvárra.”

Takács Milán: „Szerintem a legjobb pillanatban tudtunk stabil játékot hozni. Kellettek hozzá nagyban Doda szervái, és mindenki más is. Ahogy Eke Peti mondta, megyünk vissza Kaposvárra!”

Tetszett? oszd meg!