A tisztelet és az emlékezés tornája lesz

Idén második alkalommal rendezi meg szeptember 18-19-én a MÁV Előre Röplabda Akadémia a Borbély István U15 Fiú Röplabda Kupát, melynek a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola ad otthont.

Tavaly szeptemberben a Kecskeméti Sportiskola győzelmével zárult az első ízben megtartott Borbély István Emléktorna, a további helyezéseken a RÖAK Kaposvár, a DSE Röplabda Akadémia, valamint a MÁV Előre Röplabda Akadémia osztozott.

A 2021. évi megmérettetésre szeptember 18-19-én, szombaton és vasárnap kerül sor a gyermek (2007. január 1. után született) fiúk részvételével. „Borbély tanár úr nagyon sokat tett az újkori székesfehérvári röplabda utánpótlás-nevelés beindításában. Emlékét ezzel a tornával szerettük volna már tavaly is megőrizni, s bízom benne, hogy ezt a kezdeményezést a jövőben is fenn tudjuk tartani. Munkásságát nagyra tartjuk, az 1969-es születésű korosztálytól kezdve egy évtiezeden át folyamatosan nevelte az utánpótlást a Volán SC keretein belül. István bácsi örökké itt van velünk, amikor röplabdázunk.” – nyilatkozta a torna kapcsán Nagy Róbert egykori tanítvány, a MÁV Előre Röplabda Akadémia elnöke.

A verseny két rendezője a MÁV Előre Röplabda Akadémia, valamint az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia lesz, célja pedig az ifjú tehetségek felkutatása, a röplabdás kapcsolatok, barátságok felfrissítése, ápolása mellett a szakmai tapasztalatok cseréje. A mérkőzéseket két nyert szettig játsszák a jelenleg érvényben lévő pontszámítással, s ez a döntő szettre is vonatkozik. Várhatóan hat csapat vesz részt a tornán és körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket.

Meghívott csapatok: KESI Vásárhelyi, KESI Arany, Dunaferr, Pénzügyőr Sportegyesület, Szolnok, ÉDRA-MÁV Előre.

BORBÉLY ISTVÁN

2020. február 7-én hunyt el 67. életévében Borbély István, a Székesfehérvári Volán egykori NB I-es röplabdacsapatának tagja, az Ybl Miklós Általános Iskola testnevelő tanára. 1980-ban került az intézményhez, ahol rögtön meghirdette a röplabda-képzést. Tanítványait megbabonázta a sportággal, a közösségért való tenni akarás, a sport és ezen belül a röplabda iránti alázat, tisztelet és szeretet övezte egész munkásságát.

Tetszett? oszd meg!