Nagy csatában dőlt el a rangadó

Ötszettes mérkőzést vívott egymással a Vidux-Szegedi RSE és a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda NB I Liga legutóbbi fordulójának rangadóján, melynek végén a fehérváriak 3:2-es győzelmet arattak.

Dávid Zoltán alakulata két héttel ezelőtt Székesfehérváron egyszer már legyőzte a Vidux-Szegedi RSE csapatát, ugyanakkor most a székesfehérvári helyzetet nehezítette, hogy többen sérültek vagy betegek, többek között az ujjtörést szenvedett Amarildo Deliu és Kholman Norbert sem volt bevethető. A csongrádiak hazai pályán igyekeztek visszavágni, ennek ellenére a mieink kezdték jobban a bajnokit. A negatív előjelekkel együtt is hozta az első két játszmát (25:22, 25:22) a MÁV Előre. A harmadikban feltámadt a vendéglátó és egy drámai végjátékot követően, 27:25-ös részsikerrel szépített. A negyedik etapban az egyenlítés is összejött a szegedieknek: továbbra is kiélezett küzdelemben, de ismét hozták a szettet, méghozzá 25:21-re. A sorsdöntő ötödik felvonás elejen is fej-fej mellett haladtak a felek, utána viszont többpontos előnybe került a MÁV. Tóth ászával már 12:7-re is mentünk, de innen is feljött a Vidux. A végjátékban azonban kevesebbet hibáztunk ellenfelünknél és Doda, illetve Sebestyén pontjaival, 15:12-re lezártuk a játékrészt és a mérkőzést. Összesítésben 3:2-re bizonyultunk jobbnak.

Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz
Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (-22, -22, 25, 21, -12)
Szeged, 63 néző. Vezette: Szarka, Szél.
MÁV: Boa 24, Listanskis 22, Kulcsár 7, Sebestyén 6, Doda 14, Tóth 4. Csere: Takács (liberó), Portik. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, fontos két pontot szereztünk. Sok sérültünk és betegünk van, olyan felállásban kényszerültünk játszani, ami új volt mindenkinek. Lehetőséget kaptak a fiatal játékosok, Tóth Kristóf és Sebestyén Marci is. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel.”

Tetszett? oszd meg!