Albán válogatottal erősítünk

Albán válogatott röplabdázó csatlakozik az Extraligában induló MÁV Előre SC-Foxconn felnőtt férfi keretéhez. Redjo Koçi legutóbb Szaúd-Arábiában játszott.

Az albániai Tiranában született, 27 éves, 203 cm magas nyitásfogadó négyesütő a harmadik légiós a balkáni országból, aki Dávid Zoltán kezei alatt dolgozik majd a MÁV Előre SC-Foxconn alakulatánál. Redjo Koçi korábban játszott Finnországban, Csehországban, Svájcban, Romániában, Ománban, a legutóbbi idényt pedig Szaúd-Arábiában, az Al-Kweldeeh gárdájában töltötte.

„Nagyon izgatott vagyok a váltás kapcsán, elsősorban azért, mert igen komoly tervei vannak a klubnak. Sokat beszélgettünk a vezetőséggel egy hosszú távú projektről és ez az egyik ok, amiért elfogadtam az ajánlatukat. A másik tényező pedig természetesen az, hogy együtt röplabdázhatok két válogatottbeli csapattársammal, Dodával és Deliuval. Hároméves szerződést kötöttünk, ami azt jelenti, hogy sok jó dolog vár ránk, játékosokra és a klubra is az elkövetkező években. Nagyon várom a csatlakozást a kerethez, szeretnék mielőbb bizonyítani a pályán.”

Redjo Koçi hét éve tagja a felnőtt albán röplabda-válogatottnak. Az idei szezonban a magyarhoz hasonlóan az Ezüst Európa-ligában volt érdekelt csapatával, ahol reális esély mutatkozott bejutni a budapesti Final Four-ba. Végül nem sikerült a bravúr, pontazonossággal ugyan, de rosszabb szettaránnyal harmadik helyen zártak az albánok a B csoportban, Románia és Észak-Macedónia mögött.

Köszöntünk Redi a MÁV Előrnél, és sok sikert kívánunk!

(Fotók: Redjo Koçi)

Tetszett? oszd meg!