Az első és a harmadik szettben partiban voltunk

Papírforma győzelem született a férfi röplabda NB I B csoport alapszakaszának 5. fordulójában vasárnap. A házigazda MÁV Előre-BERICAP nem bírt az esélyesebb FINO Kaposvárral, amely 3:0-ra hozta a bajnokit.

A tabella második helyén álló kaposváriak fokozatosan növelték előnyüket az első szettben és úgy nézett ki, magabiztosan hozzák a játékrészt. Azonban a végjáték nem volt ennyire sima, felzárkózott a MÁV és végül csak 25:21-re tudott nyerni a vendég alakulat.

A második felvonást könnyedén nyerték a somogyiak, igaz a Nagy Róbert – Gazsi Péter szakmai páros hazai oldalon több utánpótlás játékost is pályára küldött rutinszerzési szándékkal. (14-25)

Mindkét oldalon hibák sokaságát hozta a harmadik, egyben záró játékrész. Ennek ellenére egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában viszont a jóval erősebb játékerőt képviselő FINO elhúzott és 25:18-as sikerével lezárta az ötödik játéknap összecsapását.

Férfi röplabda NB I B csoport, 5. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – FINO Kaposvár 0:3 (-21, -14, -18)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Barabás, Mezőffy.
MÁV: Kun B., Náhol G., Neukum G., Kholman N., Salazar Y., Stefanovics K. Csere: Takács M. (liberó). Tóth K., Németh Zs., Szőke Z., Szentesi B., Hortobágyi V. Vezetőedző: Gazsi Péter.
FINO: Nagy J., Bozóki B., Makarov I., Bögöly G., Keen C., Kruzhkov I. Csere: Kiss M. (liberó). Kalmár Á., Horváth K., Martinez l., Fenyvesi B., Kulcsár A. Vezetőedző: Wolochin R. 

Wolochin Ruben vezetőedző, FINO: “Boldogok vagyunk, hogy le tudtuk győzni a székesfehérvári csapatot. Nem röplabdáztunk túl jól ma, de olyan rosszul sem.”

Nagy Róbert elnök, MÁV Előre: „Tisztességgel helyt álltunk a nálunk jóval rutinosabb és jobb játékerőt képviselő kaposváriakkal szemben. A nyitásaink összességében jók voltak, az első és a harmadik szettben is partiban voltunk. Elégedett vagyok a srácokkal.”

Tetszett? oszd meg!