Az ötödik játszma döntött az éllovas ellen

3-2-re alulmaradt a MÁV Előre-Bericap a Gödöllői RC ellen, a női röplabda NB I Liga alapszakasz 6. fordulójában. A hazai pályán szerepelt fehérvári együttes ugyan felállt 1-0-s hátrányt követően, sőt fordított is, végül mégis a vendégcsapat örülhetett győzelemnek.

Két veretlen alakulat játszott rangadót egymással vasárnap délután, a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. Az első szettben néhány pontos különbségekkel felváltva vezettek a csapatok, jelentősnek mondható előnyt egyik sem tudott kiharcolni. Három ponttal először a GRC tudott meglépni, amikor Sánchez Pérez 16-13-re módosította az állást. 23-20-nál volt legközelebb ismét három a két gárda között, de ekkor már Kiss Anna ász nyitásával a vendéglátó volt előnyben. Ezt követően viszont zsinórban öt(!) pontot gyűjtöttek a Pest megyeiek, 25-23-ra megnyerve a nyitó játékrészt.

A második játszmában 4-3-tól kezdve sokáig Bortnikováék vezettek, ellenben 15-14-nél fordítani tudtak a gödöllőiek, a mi hibánkból. Rövid időn belül visszavettük a vezetést, de 19-18-nál megint ők voltak fórban. Az újabb előnyt ismét sikerült kiharcolni Jurij Melnyicsuk játékosainak, és innen már nem volt visszaút a GRC-nek, 25-22-es haza sikerrel és egyenlítéssel ért véget az etap.

A harmadik felvonás az első kettőnél kevesebb izgalommal indult. Szerencsés-Miklai Zsanett támadása után már 10-3-ra is vezetett a MÁV, majd Kiss sánca és támadásból elért pontja után 13-4-et mutatott az eredményjelző. A játékrész második felében többször is faragott hátrányából Szalay Attila csapata, de így is magabiztos, 25-17-es sikert aratott a házigazda, 2-1-re megfordítva az összesített állást.

A negyedik szettben eldönthették volna Sólyom Emeséék a találkozó sorsát, de helyette a Gödöllő 6-0-s szériával nyitott, ez pedig megpecsételte a mieink sorsát: a GRC végig megtartotta előnye egy részét és folyamatosan vezetve, 25-16-ra nyert, 2-2-re egyenlítve.

Az ötödik játszmában ismét jól rajtoltak a vendégek, 3-0 után próbált ugyan kapaszkodni a MÁV, de egyértelmű fölényt mutatva, ezúttal is végig előnyben röplabdázva, 15-7-re győztek a gödöllőiek, 3-2-es bajnoki sikert aratva.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 6. forduló:
MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC 2-3 (-23, 22, 17, -16, -7)
Székesfehérvár, 113 néző. Vezette: Selega, Tillmann.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnitskaya, Bortnikova, Kiss, Szilágyi. Csere: Kovács, Sebestyén (liberó), Csabai. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
GRC: Ratkai, Haase, Kovács, Boros, Sánchez, Császár. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Máthé-Barabássy. Vezetőedző: Szalay Attila.

Jurij Melnyicsuk vezetőedző: „A Gödöllő ellen készen álltunk a harcra. Három szett egyenlő küzdelmet hozott. A negyedik elején gyengén játszottunk, főleg fogadásban, és elveszítették játékosaim az önbizalmukat. Ez az ötödik szett elvesztésébe került. Ki kell javítanunk a hibákat az edzéseken és tovább kell lépnünk.”

Tetszett? oszd meg!