Bajnoki bronzérmekkel a tarsolyában, hazatért Eke Péter!

Visszatért nevelőegyesületéhez Eke Péter. A székesfehérvári centerjátékos attól a MAFC-BME-től igazolt a MÁV Előre SC-Foxconn-hoz, amellyel a legutóbbi két szezonban egyaránt magyar bajnoki bronzérmet nyert.

A 27 éves Eke Péter neve sokak számára csenghet ismerősen, hiszen anno a székesfehérvári akadémián kezdte röplabdás pályafutását. Éveken át a fővárosban játszott Nagy Péter edző kezei alatt, a bajnoki bronzérmeket hozó időszak viszont véget ért. Mostantól új fejezet nyílik az életében, hiszen a Dávid Zoltán által irányított MÁV Előrében, a királyok városában játszhat a legmagasabb szinten.

Sajnálatos, ami a MAFC-BME-nél történt gazdaságilag. Mi vezetett a MÁV-hoz, mennyit számított, hogy itt kezdted anno a pályafutásod?
Igazábol a kettőt össze lehet csatolni, de a döntésem elsősorban az határozta meg, hogy itt nőttem fel, ez a nevelőegyesületem, és az évek során sokat fejlődött Fehérváron a röplabda. Szülővárosomban játszani, ennyi év után azt képviselni a legmagasabb szinten felemelő érzés lesz.

Hogy érintett, hogy szezon közben kellett új csapatba igazolnod?
Ez új helyzet számomra, sose voltam az, aki új klubban játszik minden szezonban, pedig volt rá lehetőségem bőven. A MÁV Előre majdnem minden szezon előtt megkeresett, hogy térjek haza, de akkor, amit elkezdtünk a MAFC-nál, kezdett beérni és Nagy Péter vezetőedzővel az élen azon dolgoztunk, hogy jobb játékosokká váljunk.

A legtöbb blokkal te büszkélkedhetsz a magyar játékosok közül, a jelenleg is futó Extraligában. Milyen formában érzed magad?
Sajnos másfél hónapja csak minimalizált edzéseink voltak, így természetes, hogy vissza kell rázódnom. De itt minden adott ehhez. Úgy érzem, a jelenlegi formám elfogadható, de lesz ennél jobb is.

Mennyire ismered a mostani fehérvári keretet és szakmai stábot, hogy fogadtak?
Régebbről ismerek pár játékost, de vannak új arcok természetesen. Mivel régóta röplabdázom és követtem a játékos mozgásokat, ismerem a keretet, jól fogadtak. A szakmai stáb jó szakemberekből áll, Dávid Zoltán vezetőedzővel nem dolgoztam még együtt, de kíváncsian várom és remélem, segíteni tudom a csapatot a játékommal, tapasztalatommal.

Milyen potenciált látsz a szezonban és a saját játékodban, mire lehettek együtt képesek?
A szezonban abszolút esélyesek lehetünk éremre és esetleg meglepetéseket tudunk majd okozni. A játékom legjavát szeretném nyújtani és erősségeim és tapasztalatom kihasználva segíteni a fiatalabbaknak. A pályán mindent elkövetek majd, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a szezon végén.

Üdv, Peti itthon, sok sikert kívánunk! Hajrá, MÁV Előre!

Pesti Marcell után Eke Péter a második téli csatlakozó a MÁV Előre SC-Foxconn keretéhez, egyúttal Balázs Bálint és Kulcsár Adrián távozott az Extraligában jelenleg hatodik helyen álló gárdától.

(Fotó: Eke Péter)

Tetszett? oszd meg!