Bemutatkozott a MÁV Előre-Foxconn hazai közegben

Két mérkőzést játszott a MÁV Előre-Foxconn NB I-es férfi röplabdacsapata a XXI. Horváth Károly Emléktorna alkalmával Székesfehérváron. A szombati eseményen jelentős játékerőt képviselő ellenfelekkel hangolt a bajnokságra Dávid Zoltán gárdája.

A nap első találkozóján három szoros szettet, s 2:1-es vendégsikert hozott a házigazda MÁV Előre-Foxconn és a szlovák élvonalbeli VK Spartak Komarno ütközete. A folytatásban a Komarno a magyar Pénzügyőrrel is megmérkőzött: a párharcot a felvidéki klub nyerte 2:1-re. A felkészülési torna harmadik találkozóján a MÁV 3:0-ra alulmaradt a Pénzügyőrrel szemben.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Amíg nem fáradnak el fejben, addig nagyon szépen játszanak. Felsőbb osztályú csapatok ellen játszottunk, ahol gyorsabb a játék, sokkal több figyelmet igényel, mint a tavalyi szint. Ezért hamar elérkezik náluk a figyelem elvesztése, ami a második meccsen a Pénzügyőr ellen látható volt, de ahhoz, hogy ezt kiküszöböljük, sok ilyen mérkőzésre lesz szükségünk! Összességében elégedett vagyok.”

A XXI. Horváth Károly Emléktorna végeredménye:

  1. VK Spartak Komarno
  2. Pénzügyőr SE
  3. MÁV Előre-Foxconn

Gratulálunk a győzteseknek és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Tetszett? oszd meg!