Bizakodásra okot adó harmadik szett Kaposváron

3-0-ra alulmaradt az új vezetőedzővel felálló MÁV Előre SC-ST Solar a Kaposvári NRC vendégeként, a női röplabda Extraliga 5-8. helyért zajló párharcának első felvonásán. A harmadik szettben nagyon közel álltak a fehérvári lányok a szettrabláshoz.

3-1-es előnnyel nyitották a mérkőzést a MÁV Előrés lányok, azonban zsinórban négy pontot bezsebelve a hazaiak átvették a vezetést. Lukasz Przybylak csapata 6-6-nál egyenlített, innentől viszont a kaposváriak esélyt sem hagyva tettek jelentősebb előnyre szert. A KNRC 25-20-ra nyerte az első etapot. 1-0

A második szettben ismét a vendégcsapat vezetett 3-1-re, a somogyiak 6-6-nál egalizáltak. Ekkor Godó Panna pontjával a KNRC fordított. A folytatásban dominált a hazai csapat és 23-16-ot követően Szedmák Réka egymás utáni két pontjával, 25-16-ra győzött. 2-0

A harmadik etap a korábbiakhoz hasonlóan, megint a MÁV Előre 3-1-es előnyével indult. 10-10-nél döntetlen állt az eredményjelzőn. Ezután az egész mérkőzés legszorosabb és legizgalmasabb periódusa következett. Az utolsó pihenőig, 23-22-ig fej fej mellett haladt a két csapat. Ekkor Maia Dvoracek pontjával egyenlített a MÁV Előre. Mindkét csapat mindössze két pontra volt a szett megnyerésétől A végjátékban a KNRC bizonyult hatásosabbnak és 25-23-re behúzta a játszmát, megnyerve a bajnokit 3-0-ra.

A két fél csütörtökön, Székesfehérváron ismét összecsap egymással.

Női röplabda Extraliga 5-8.helyért
KNRC – MÁV Előre SC-ST. Solar 3-0 (20, 16, 23)
Kaposvár Aréna, 320 néző. Vezette: Mezőffy, Halász.
KNRC: Godó 8, Andrade 5, Szedmák 17, Ubavic 14, Bodovics 7, Gyimes 6. Csere: Radnai (liberó), Renko 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MÁV: Gilfillan 7, Dvoracek 16, Narancic, Tóth 7, Szabó 1, Ertz 8. Csere: Kovács (liberó), Borostyán, Csabai, Szilágyi, Dolotova 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Lukasz Przybylak „Türelmesebbnek kell lennünk a következő mérkőzésen a támadás befejezéseknél, mert bár nem vétettünk sok saját hibát, de a hatékonyságunk nem volt az igazi. Egy-két apró dolgot ki kell javítanunk a védekezésünkben csütörtökig, de pozitívak vagyunk, hiszen ma is szettről szettre javult a játékunk és a harmadikban már csak egy kicsi hiányzott. Igyekszünk abban a formában kezdeni a hazai meccset, amilyenben ma befejeztük.”

Tetszett? oszd meg!