Bővül a MÁV Előre SC röplabdaszakosztálya! 

Az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia 2024 januárjától hivatalosan is csatlakozik a MÁV Előre Sport Clubhoz. 

Az ÉDRA évek óta együttműködési megállapodás keretében dolgozik együtt egyesületünkkel, a közösen kitűzött célok elérése érdekében. A megegyező jövőkép egy nemzetközi szinten is eredményes, hazai népszerűségnek örvendő terem- és strandröplabda élet megteremtése, amely egyaránt épít a fenntarthatóságra és az utánpótlás minőségi fejlődésére. 

A két egyesület egy egységes fejlesztési koncepción és saját utánpótlásanyagon dolgozik. További célok között szerepel egy közös duális képzés létrehozása, mely a terem- és a strandröplabda együttműködéséről szól. Helytelen gondolatmenet a két szakág különválasztása, hiszen a két ágazat csak profitálhat egymásból. Az egyedülálló, párhuzamos képzés miatt, a fiatal sportolók változatos ingereket kapnak és nem veszítik el motivációjukat sem. 

Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia 

A 2019-ben alapított ÉDRA a testben és lélekben egészséges sportolók nevelését tűzte ki céljául. 

Az Akadémia hitvallása: a célok elérése érdekében, mindent a maga idejében szükséges megtanulni, elsajátítani, fejleszteni. A sportolók képzése több szinten történik: technikai-taktikai, mentális-fizikai, egészséges táplálkozás biztosítása, kognitív képességek fejlesztése. Az Akadémia 2020-ban strandröplabda szakosztállyal is bővült, versenyzői szezononként körülbelül száz versenyen szerepeltek, és az utánpótlás országos bajnokságok döntőiben különböző korosztályokban mind a férfi, mind a női mezőnyben előkelő helyezéseket értek el. 

A 2022/2023-as szezontól az egyesületen belül tovább nőtt a strandröplabda iránti érdeklődés. Új szakemberrel folytatódott a munka, Adrian Pricop személyében, aki Romániában már kimagasló eredményeket ért el ezen a területen. Az utánpótláskorú játékosok mellett, a felnőttek is kiválóan teljesítettek Adrian kezei alatt az elmúlt szezonban.

A strandröplabda jelenleg számos kihívás előtt áll, de megjelentek a lehetőségek, hogy ez a külföldön hihetetlen népszerűségnek örvendő sportág itthon is felemelkedhessen. A MÁV Előre SC és az ÉDRA közös célja, hogy az eddig amatőr státuszú sportágban is megjelenjen a professzionális szemléletmód. Ezt mi sem igazolja jobban, mint az, hogy Magyarországon először kapott profi szerződést a Vaida Beáta – Villám Lilla női páros. Már az első idényben bebizonyították, hogy rászolgáltak a lehetőségre, 2023-ban őket választották az év női strandröplabda játékosainak. 

Fotókredit: Magyar Röplabda Szövetség

Az ÉDRA missziója, hogy központi szerepet vállaljon a régió strandröplabda utánpótlás fejlesztésében. Ehhez szükséges a megfelelő infrastruktúra megteremtése, ahol a munkát hatékonyan lehet végezni. A tatai Építők Parkjában lévő pályák mellett egy fedett pálya is épül, mely esszenciális az egész éves strandröplabda edzésekhez. A minőségi pályák lehetőséget teremtenek a hazai és nemzetközi versenyek, edzőtáborok szervezéséhez, melyek hatékonyan hozzájárulnak a játékosok fejlődéséhez.

Az élsportban elengedhetetlen tényező a szakmai háttér kialakítása. Az első osztályú teremröplabda csapataihoz hasonlóan, az ÉDRA életében is rendkívül fontos szerepet kapnak a háttérben dolgozó szakemberek: erőnléti edző, fizioterapeuta, sportpszichológus, dietetikus, akiknek a  jelenlétük nélkülözhetetlen a sportolók számára. 

A MÁV Előre SC és az ÉDRA célja azonos: egy családias légkör megteremtése, ahol a fiatal sportszerető gyerekeket felkészítik sportkarrierjükre és magára az életre is. 

ÉDRA Strandröplabda eredmények 2022/23

Korosztály/JátékosokVersenyEredmény
U14
Gubik Jázmin – Németh PannaStrandröplabda UP Magyar Bajnokság5. hely
U18
Zolnai Flóra-Szabó AnnaStrandröplabda UP Magyar Bajnokság1. hely
Péter Arnold – Németh ÁronStrandröplabda UP Magyar Bajnokság4. hely
U20
Rózsás Eszter – Zolnai FlóraStrandröplabda UP Magyar Bajnokság5. hely
Tálos Péter – Bandi BernátStrandröplabda UP Magyar Bajnokság4. hely
U22
Rózsás Eszter – Zolnai FlóraStrandröplabda UP Magyar Bajnokság5. hely
Szabó Vilmos – Tálos PéterStrandröplabda UP Magyar Bajnokság3. hely
Bandi Olivér – Bandi BernátStrandröplabda UP Magyar Bajnokság9. hely
Felnőtt
Vaida Bea – Villám LillaMagyar Bajnokság – 1. forduló1. hely
 Magyar Bajnokság – 2. forduló1. hely
 Magyar Bajnokság – 3. forduló1. hely
 Magyar Bajnokság – Döntő1. hely
 Luka Koper Open nemzetközi torna1. hely
Szabó Vilmos – Fazekas BalázsMagyar Bajnokság – 1. forduló5. hely
 Magyar Bajnokság – 2. forduló1. hely
 Magyar Bajnokság – 3. forduló9. hely
 Magyar Bajnokság – Döntő2. hely
Klub Kupa
Vaida Bea – Villám Lilla, Rózsás Eszter – Zolnai FlóraKlub Kupa selejtező1. hely
Szabó Vilmos – Tálos Péter, Bandi Olivér – Bandi BernátKlub Kupa selejtező2. hely
Vaida Bea – Villám Lilla, Rózsás Eszter – Zolnai FlóraKlub Kupa döntő1. hely

Tetszett? oszd meg!