Budapesten sem hibázott a MÁV Előre

Három szettes győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn a TFSE felett a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában vasárnap este. 

A két csapat öt nap leforgása alatt másodszor mérte össze erejét a magyar bajnokságban, melynek tabelláján a TFSE a tizenegyedik, a szezon során veretlen MÁV Előre Foxconn pedig a második pozícióból várta a mérkőzést. Legutóbb a papírforma érvényesült: 3-0-ra nyert a fehérvári alakulat.

Dávid Zoltán, a vendégek vezetőedzője ismét több helyen változtatott kezdő hatosán. Az előző összecsapáson pihentetett Ambrus Bence, Redjo Koci, Christian Janke és Tomas Dileo is lehetőséghez jutott. Az erőviszonyokhoz mért várakozásokkal ellentétben az első szett kifejezetten szorosra sikerült. A hazaiak egészen 22-21-ig maguknál tartották a vezetést, az esélyesebb kék-fehérek azonban fordítani tudtak. 

A folytatás sokkal inkább tükrözte a keddi mérkőzés képét. A MÁV Előre teljesen átvette az irányítást, amelyhez hozzájárult, hogy a TFSE rengeteg hibával játszott. A második játszma hétpontos vendégsikert hozott, míg a harmadikban 16-23-nál már szinte borítékolható volt az újabb fehérvári diadal. A hazaiak egy négypontos szériával kozmetikáztak az eredményen, ez azonban nem befolyásolta az összecsapás végkimenetelét. 

A MÁV Előre tizennegyedik mérkőzését is megnyerte az Extraliga alapszakaszában.

Ezúttal azok játszottak, akiket a keddi mérkőzésen pihentettünk. Reaktiválni kellett őket, mert hétközben a Debrecen ellen nehéz összecsapás vár ránk. Az elején döcögött is egy picit a játék. A TFSE szép pontokat csinált, de végül sikerült felülkerekednünk. Fontos, hogy azokon a találkozókon is hozzuk a kötelezőt, amelyekre esetleg nehezebb felpörögni” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.


TFSE – MÁV Előre Foxconn 0-3 (23-2518-25, 21-25)

Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont

TFSE: Füzék, Gebhardt, Balázs, Quintz, Tóth K., Tóth M. Csere: Laczi (liberó), Horváth, Mihucz, Fenyő, Knobloch, Winter, Merkler. Vezetőedző: Nagy Gergely.

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Tetszett? oszd meg!