Challenge Kupa: a nyolcaddöntőbe jutás a tét Svájcban

Fontos mérkőzés vár a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatára a CEV Challenge Kupában. A fehérvári együttesnek Svájcban, szokatlan körülmények között kell kiharcolnia a nyolcaddöntőbe jutást.

Szoros mérkőzést játszott a MÁV Előre Foxconn a Volley Näfels ellen hazai pályán, a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége ötszettben győzte le a tavalyi svájci bronzérmest, így kiélezett visszavágó vár rájuk.

Az első összecsapás után a magyar szakember jelezte, játékosain érezte a MEVZA Közép-európai Liga háromnapos küzdelmeinek negatív hatását, ezért két pihenőnapot adott nekik. A Vidux-Szegedi RSE elleni hétvégi Extraliga fordulóban már azon volt a hangsúly, hogy mindenki újra megtalálja a meccsritmust. Egy szoros játszmát leszámítva a 3-0-ás bajnoki győzelem úgy sem forgott veszélyben, hogy közben az összes kerettag játéklehetőséget kapott.

A svájci ellenfél sem erőltette meg magát különösebben vasárnap a nemzeti bajnokságában. A Näfels szettveszteség nélkül múlta felül a Luzern csapatát, ezzel a 6. helyre lépve a tabellán. A Challenge Kupa visszavágón Matjaz Hafner vezetőedző fiai bízhatnak a hazai pálya előnyében, mivel a szokatlanul alacsony, 7 méteres belmagasságú sportcsarnokuk okozhat még fejtörést a kék-fehéreknek. 

A MÁV Előre Foxconn csapatbusza hétfőn kora hajnalban indult útnak Svájcba, ahol a játékosok azóta már túl vannak két edzésen. 

Nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy még egyszer nem tudunk olyan dekoncentráltan játszani, minta tatabányai odavágón, valamint a videózások alapján úgy látjuk, hogy azon az összecsapáson az ellenfelünk is az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az idei szezonban. Mi általában minden mérkőzésen 15-16 blokkot hozunk, de az itthoni meccsen az első 3 szettben gyakorlatilag egy sem jött össze, ami azért sokat elárul. Nálunk az lesz a fontos, hogy mennyire tudunk regenerálódni. Ebben benne van egy 15 órás buszút is, ami nem segíti a folyamat a felgyorsítását. Ez nem lehet azonban kifogás. Minden egybevetve most nem három nehéz nemzetközi párharc után pár nappal kell helytállnunk, úgyhogy a fiúk frissebbek kell legyenek” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt. 

CEV Chalenge Kupa – a nyolcaddöntőbe jutásért

19:00 – Näfels, Lintharena

Volley Näfels – MÁV Előre Foxconn

Tetszett? oszd meg!