Diákolimpiai bajnokok a felsővárosis gyerekek

A székesfehérvári lányok aranyérmesek lettek a miskolci röplabda diákolimpia-döntőn. A fiúk is eredményesek voltak, negyedik helyen végeztek.

Megnyerte a IV. korcsoportos röplabda diákolimpiát a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola leány csapata. Fésűs Irén tanítványai mind az öt mérkőzésükön győzedelmeskedtek, szettet is csupán egyszer veszítettek. A miskolci finálé csoportküzdelmei során a Jászberényt 3:1-re, a hazaiakat és a sümegieket pedig 3:0-ra verték.

Az elődöntőben a kecskemétiekkel kerültek össze a fehérvári lányok, de ezúttal is sima 3:0-s sikert arattak. Ez a magabiztos, fölényes játék a döntőben újra megmutatkozott: a nyíregyházi Móricz ellen újfent 3:0 és győzelem lett a vége, így 2016-ban diákolimpiai bajnoki címet szereztek a Felsővárosis lányok.

Csoportmérkőzések:
Felsővárosi – Jászberény 3:1
Felsővárosi – Miskolc 3:0
Felsővárosi – Sümeg 3:0

Elődöntő:
Felsővárosi – Kecskemét 3:0

Döntő:
Felsővárosi – Nyíregyháza 3:0

A csapat tagjai: Berkó Vivien, Sziládi Viktória, Huszár Imola, Kis Anna, Blázs Eszter, Orosz Bianka, Nagy Anna, Sötét Panna, Berko Liliána, Kovács Evelin, Virág Zsófia. Edző: Fésűs Irén.

26992265004 aa134c8197 h

A fiúk is jól szerepeltek ugyanebben a korosztályban, szintén Miskolcon. Nagy Róbert fiai negyedik helyen végeztek az országos diáksport-sorozatban, miután két csoportmérkőzést megnyerve továbbjutottak, de az elődöntőben, majd a bronzcsatában is alulmaradtak.

Csoportmérkőzések:
Felsővárosi – Miskolc 3:0
Felsővárosi – Kecskemét (Arany) 3:2
Felsővárosi – Gógánfa/Dabronc 1:3

Elődöntő:
Felsővárosi – Kecskemét (Vásárhelyi) 1:3

3. helyért:
Felsővárosi – Szolnok 2:3

A csapat tagjai: Sebők Árpád, Szűcs Rajmund, Nagy Ádám, Monos Gergő, Kis Dániel, Bencze Zoltán, Lukács Bence, Szentesi Bálint, Kocsis Barnabás. Edző: Nagy Róbert.

Tetszett? oszd meg!