Dráma a férfi NB I-ben

Nagyot küzdött, de nyerni nem tudott a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I alapszakasz II. 6. fordulójában. Gazsi Péter játékosai 3:2-re maradtak alul a Sümeggel szemben.

Még januárban 3:1-re kikapott a MÁV Előre-BERICAP a Sümegi RE vendégeként, azóta viszont zsinórban négy bajnokiját is győzelemmel zárta. Sajnálatos módon a jó széria megszakítása is a Sümeg nevéhez köthető, hiszen a férfi röplabda NB I alapszakasz II. 6. fordulójában hiába küzdött nagyot a vasutas csapat, a találkozó végén Kaposi Tamásék örülhettek.

Ezúttal a fehérvári Jáky iskolában feszültek egymásnak a felek és egy híján két órán át csatáztak. Az első két szettben a vendégek nyertek, előbb 25-23-ra, majd 25:17-re. A harmadik játszma mégsem az utolsó volt, 32:30-ra győztek Stefanovics Krisztiánék, amivel az egyenlítés lehetősége is megnyílt előttük. Éltek is vele a „vasutas srácok”, miután a negyedik felvonást 25:21-gyel behúzták. Az ötödik szettben viszont a korábban Fehérváron is játszó Kaposi Tamást soraiban tudó Veszprém megyeiek játszottak eredményesebben, s 15:13-ra nyertek, amivel a bajnokit 3:2-es sikerrel abszolválták.

Férfi röplabda NB I alapszakasz II., 6. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Sümegi Röplabda Egyesület 2:3 (-23, -17, 30, 21, -13)
Székesfehérvár, vezette: Nagy, Farkas.
MÁV: Neukum, Tóth, Kholman, Salazar, Salton, Stefanovics. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Szőke, Náhol. Vezetőedző: Gazsi Péter
Sümeg: Nagy, Gőczi, Kaposi, Péter, Majer, Matyiák. Csere: Szabó (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Németh Zoltán

Gazsi Pêter: „Az elmúlt két hét felkészülését több nem tervezett tényező is zavarta három kulcsembernél is, hétfőre pedig még az influenza is utolérte két játékosunkat. Számítottam hullámzó teljesítményre, de ez a mérkőzés is a végjátékokon múlt. Most nem mi jöttünk ki belőlük győztesen, de remélem, szerdára mindenki százszázalékos lesz. A sümegiek jól ki tudták használni a hullámvölgyeinket. Többször is kezünkben volt a gyözelem, de mégis ők örülhettek a végén.”

Tetszett? oszd meg!