Drámai fordítás az alföldön

Ötszettes rangadón győzedelmeskedett a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásában, a Vidux-Szegedi RSE otthonában. Dávid Zoltán vezetőedző játékosai kétszettes hátrányból felállva nyertek és erősítették meg vezető helyüket a tabellán.

Az Extraligáért menő rájátszás első (MÁV) és második (Vidux) helyezettje csapott össze a 3. fordulóban, Szegeden. Magabiztos röplabdázással kezdte a mérkőzést a vendéglátó, 5-1-es szériával nyitott, 14-6-nál pedig már nyolc egységgel vezetett. A szegedi fölény végig jellemezte a játszmát, melynek végén hét ponttal, 25-18-ra nyert Fésüs Erzsébet csapata.

A másoik etapot is jól indította a Szeged, de 4-0 után 4-4-nél egyenlített Dávid Zoltán alakulata. 10-9-ig szoros volt az állás, ezután viszont zsinórban négy hazai pont született. 18-13-nál öttel, 22-15-nél már héttel mentek Nacsa Gáborék. A folytatásban egymás után hét(!) pontért küzdöttek meg Amarildo Deliuék és óriásit csatázva egyenlítettek 22-22-nél. 24-24-ig felváltva jöttek a pontok, az utolsó kettőt viszont a Vidux hozta össze, 26-24-es sikerrel lezárva a játékrészt.

Kétszettes hátrányból állt fel a MÁV a harmadik szettre, de elszántságból és küzdeni akarásból jelesre vizsgázott. 3-2-nél a Fehérvár, 6-5-nél a Szeged, 12-9-nél megint a mieink, 14-13-nál pedig ismét a hazaiak álltak jobban. 15-15 után változott a játék képe és egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki Kholman Norberték, aminek az lett a gyümölcse, hogy végül jelentős különbséggel, 25-18-ra hozták a szettet és 2-1-re szépítettek összesítésben.

A negyedik felvonás már az egyenlítésért ment a mi szempontunkól, ellenben a pályaválasztó szerette volna lezárni a bajnoki találkozót. Jól kapta el a fonalat a MÁV, 4-0-val startolt, a Vidux 9-9-nél ért utol minket, sőt, azután a vezetést is átvette. 19-15-nél már néggyel mentek Diloe Tomásék, innentől viszont megint egy remek székesfehérvári hajrát láthatott a publikum: hat pont zsinórban és már vezetett is 21-19-re a MÁV Előre SC-Foxconn. Az előnyt sikerült megőrizni az utolsó pillanatokig, 25-23-as sikerrel összejött az egyenlítés. 2-2

Az ötödik, rövidített játszmában 9-8-as MÁV-vezetésig felváltva estek a pontok, ezután viszont már kézben tartottuk a mérkőzést és végül sorozatban három fehérvári pontszerzéssel, 15-11-re hoztuk a sorsdöntő etapot, 3-2-re pedig a mérkőzést.

Az ütközet után két ponttal gazdagott a MÁV Előre, egy egységgel pedig a Vidux-Szegedi RSE. Takács Milánék a forduló után is elsők a tabellán, s picivel ismét közelebb kerültek az Extraligába jutáshoz.

Férfi röplabda NB I. Liga rájátszás az 1-4. helyért
Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre SC-Foxconn 2-3 (18, 24, -18, -23, -11)
Szeged, 300 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
MÁV: Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman. Csere: Takács (liberó), Doda. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Az év legnehezebb mérkőzését játszottuk! Sikerült felállnunk 2-0-s hátrányból, óriásit küzdöttünk! Nagyon fontos pontokat hoztunk el Szegedről. Dolgozunk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.”

(Borítókép: archív)

Tetszett? oszd meg!