Egy hónapja edzésben

A magyar bajnoki ezüstérmes MÁV Előre SC-Foxconn augusztus elején kezdte meg a felkészülést a 2023/2024-es szezonra. Dávid Zoltán vezetőedző elégedett az eddigi tapasztalatokkal.

A legutóbbi idényben bajnoki döntőbe jutott és ott az ezüstérmet megszerző felnőtt férfi gárda története legsikeresebb szezonján van túl. Az újabb mérföldkő eléréséhez sem kell már túl sokat várni, hiszen a honi Extraliga és a Magyar Kupa mellett az európai kupaporondon is bemutatkoznak Székesfehérvár büszkeségei. Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, a MÁV Előre SC-Foxconn megméretteti magát a Challenge-kupában és a MEVZA-sorozatban is.

Dávid Zoltán vezetőedző legénysége közel egy hónapja kezdte meg a felkészülést az előttük álló feladatokra. „Sikeresnek mondható a felkészülésünk eddigi szakasza. Edzésidőben volt már gyakorló mérkőzésünk is, amelyen magabiztos játékot tudtunk mutatni, pedig három hét kemény alapozó munka volt a hátunk mögött. Egyelőre tehát csak pozitív jelei mutatkoznak az elvégzett munkának. A srácok jelenleg a fáradtság szakaszában vannak, de ettől eltekintve minden olyan ütemben zajlik, hogy azt előzetesen elterveztük. Örömmel mondhatom, hogy az új játékosok beilleszkedtek és próbálják átvenni azt a fajta mentalitást, amivel eddig is dolgoztunk.” — kezdte nyilatkozatát Dávid Zoltán.

„Nyugodtan kijelenthetem, hogy erősödtünk, amit azt jelenti, hogy minden poszton hasonló képességű, bevetésre éhesen váró röplabdázóink vannak. Ez ugye nagyon fontos, mert hosszabb a kispadunk és a teljes keretet minőségi játékosok alkotják. Így versenyképesebbek tudunk lenni minden fronton. A bajnoki rajtig sok edzőmeccset tervezünk játszatni és nem csupán magyar, hanem küldölfi csapatok ellen is” — tette hozzá a szakember.

A MÁV Előre SC-Foxconn legközelebb augusztus 30-án, szerdán 17:45-től fogadja a szlovákiai Komárno együttesét a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. A felkészülési találkozó nyilvános, a belépés ingyenes.

Sose hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!

Tetszett? oszd meg!