Egy szettet nyertünk a bajnok ellen

Helyenként kifejezetten jól játszott, mégis 3-1-re alulmaradt a MÁV Előre SC-Foxconn a Pénzügyőr SE ellen, a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 7. fordulójában. A vereség ellenére Dávid Zoltán játékosai a harmadik szettet elvették a bajnoki címvédőtől.

Ambrus Bence blokkjával és hazai ponttal indult a mérkőzés. 9-7-nél is a MÁV állt jobban, 10-10-nél egyenlített a PSE, 14-11-nél pedig már hárommal ment. 18-18-nál Boa Szabolcsék érték utol ellenfelüket, de a vezetést nem sikerült átvenni. A hajrában a hazai hibákat is kihasználva 25-21-re bizonyult jobbnak a fővárosi csapat. 0-1

Remekül kezdte a második felvonást Dávid Zoltán vezetőedző legénysége, 5-1 után időt is kért a vendégcsapat. Ennek ellenére 12-7-nél még mindig Leonardo Dodáéknak állt a zászló. Szabó Vilmos ász nyitásával 15-10-nél is öt pont volt a különbség. A huszonkettedik hazai pontot Doda jegyezte, ekkor hattal állt jobban a MÁV. A házigazda az első szettlabdáját értékesítette is, amivel 25-18-ra hozta a játszmát. 1-1

A PSE 4-2-es vezetéssel tért vissza a harmadik etapra, míg 8-3-nál már öttel ment. 14-7-nél is Jókay Zoltán együttese volt kedvezőbb helyzetben, de a többi között Redjo Koci ászával 15-11-nél sikerült négy pontra zárkózni. Sőt, 17-16-nál az egyenlítésért harcolhattak Bibók Balázsék. 19-19-nél egál, 20-19-nél pedig már hazai vezetés állt az eredményjelzőn! A végjáték az első szetthez hasonlóan a Pénzügyőr dominanciájával és 25-22-es sikerével zárult. 1-2

A negyedik etapot is a fővárosiak nyitották jobban, 7-4-nél három pont volt Kovács Zoltánék fórja. A folytatásban is megmaradt az előny, 15-11-nél négy volt közte. A játék képe nem változott érdemben a továbbiakban sem, a PSE 25-18-ra behúzta a szettet és 3-1-re megnyerte a mérkőzést.

Férfi röplabda Extraliga alapszakasz, 7. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn — Pénzügyőr SE 1-3 (-21, 18, -22, -18)
Székesfehérvár, 212 néző. Vezette: Adler, Tillmann
MÁV: Ambrus, Boa, Szabó, Koci, Kholman, Doda. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu, Bibók, Balázs. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
PSE: Magyar, Kovács, Nascimento, Kiss, Dávid, Rása. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy, Majoros, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dávid Zoltán: „Szépen kezdtük mérkőzést, de hiányoltam a szélsőim precíz fogadásait és támadásait. Amíg a három támadónk játékát nem stabilizáljuk, addig nem tudunk meccset nyerni.”

Tetszett? oszd meg!