Elképesztő teljesítmény, újoncként döntőben a MÁV Előre!

Története legnagyobb sikerét érte el a MÁV Előre SC péntek este, melynek felnőtt férfi röplabdacsapata bejutott az Extraliga döntőjébe. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége 3-0-ra győzött a Kazincbarcika elleni negyedik mérkőzésen, és 3-1-es összesítéssel megnyerte az elődöntős párharcot.

Ünnepelni érkezett több száz székesfehérvári szurkoló a Videoton Oktatási Központba, miután hétközi, idegenbeli sikerével a MÁV Előre SC-Foxconn elvette a GreenPlan-VRCK pályaelőnyét és egy újabb, immáron hazai sikerrel reális esélye volt lezárni az elődöntős csatározást.

Ennek megfelelően rendkívüli elszántsággal és nagy magabiztossággal lépett pályára a házigazda, ez gyakorlatilag az elsőtől az utolsó percig érződött. 7-2-es pazar nyitással adták meg az alaphangot Redjo Kociék. A szett közepén többször is közel férkőzött a VRCK, sőt egyenlített is, de mindig tudott újítani a MÁV és ismét megához ragadta az előnyt. A hajrában, 22-22 után a szép hazai blokkmunkának is köszönhetően 25-22-re nyertek Eke Péterék. 1-0

A második játszma kevesebb izgalmat tartogatott, Leonardo Dodáék kisebb fajta erődemonstrációt tartottak a pályán. 7-3-as kezdés után 14-9-nél öt, 20-13-nál pedig hét pontos fehérvári fórt birtokoltak. Végül 25-17-re hozták a játszmát. 2-0

A harmadik felvonást a vendégek kezdték eredményesebben, ugyanakkor 4-2 után 8-7-nél már a MÁV Előre állt nyerésre. A folytatásban többször is minimális különbség, vagy éppen döntetlen jellemezte a játékot. 21-17-nél néggyel mentek Pesti Marcellék, de ezután is sikerült felzárkóznia Toronyai Miklós együttesének. A végjáték viszont ismét a hazaiak dominanciáját hozta, 25-21-re győzött a MÁV Előre SC-Foxconn, amivel 3-1-re lezárta az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntős párharcot.

A mezőny és egyben a vendéglátó legeredményesebb röplabdázója az albán Redjo Koci volt húsz ponttal. A magyar bajnoki fináléban a címvédő Pénzügyőr vagy a rekordbajnok Kaposvár lesz Ambrus Bencéék ellenfele.

Férfi röplabda Extraliga elődöntő, 4. mérkőzés
MÁV Előre SC-Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (22, 17, 21)
Székesfehérvár, 465 néző. Vezette: Mezőffy, Árpás.
MÁV: Szabó V. 6, Koci 20, Ambrus 7, Pesti 8, Doda 13, Eke 3. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez, Reffatti 9, Juhász 9, Szabó D. 11, Blázsovics 3, Moraes 7. Csere: Kiss, Budai (liberók), Péter M. 4, Cziczlavicz 1., Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-1 a MÁV Előre SC-Foxconn javára

Dávid Zoltán: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, nagyon jó érzés bejutni a döntőbe! Ez az egész decemberben dőlt el, amikor csak nyolc órára lehetett járni edzésre, de ezek a gyerekek már fél nyolcra ott voltak a csarnokban, és nyolc húszkor már ütötték, vágták egymást. Én abban a munkában hiszek, amit ők végrehajtottak. Olyan szinten a tudásuk felett teljesítenek ebben a pár hónapban, hogy az elképesztő.”

Toronyai Miklós: „Gratulálunk a MÁV Előrének, mert megérdemelten jutottak tovább! Ezt a párharcot otthon rontottuk el, amikor néhány napja kikaptunk Kazincbarcikán. Ez egy kiváló tanulópénz mindenki számára, hogy nem elég az egyén, hanem csapattá is tudni kell kovácsolódni.”

Pesti Marcell: „Emberfeletti teljesítményt nyújtottunk ezen a mérkőzésen, még akkor is, ha saját magam kapcsán van egy kis hiányérzetem, amit igyekszem pótolni a döntőben. Történelmi sikert hajtottunk végre. Nehéz ilyenkor mit mondani, nagyon örülünk, erre készültünk. A karrieremben ez egy nagyon szép emlék lesz, de nem állunk meg itt, megyünk tovább a döntőbe.”

Tetszett? oszd meg!