Élvezetes meccsen vertük a dágiakat

Háromszettes sikert aratott a MÁV Előre SC-Foxconn a Dág KSE felett hazai pályán, a férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásában. Boa Szabolcsék mindhárom játszmát 25-21-re nyerték a 2. fordulóban.

A tabella éléről fogadta aktuális ellenfelét a MÁV Előre, ráadásul egy esetleges vereséggel se csúszott volna vissza a második pozícióba. Ettől függetlenül a győzelemért szálltak harcba Amarildo Deliuék a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. Vendégponttal kezdődött a találkozó, a folytatásban pedig hol egyik, hol másik csapat került néhány pontos előnybe. 10-9-nél mi vezettünk, 16-13-nál viszont az ellenfél. 17-17 után átvettük az irányítást, Boa Szabolcs pontjával már 22-19 állt az eredményjelzőn. A szettet három fehérvári pont, Listanskis támadása, valamint Balázs Bálint és Kulcsár Adrián egy-egy ásza zárta le 25-21-re.

A második játszma két dági ponttal indult, de 6-5-nél is vezetett a vendégcsapat. 8-8-at követően zsinórban négy pontot gyűjöttünk, s ez megadta az alaphangot a folytatásra. 15-9-nél hatpontos volt a MÁV előnye, amikor pedig Kholman Norbert megszerezte a huszadik hazai pontot, mindössze tizenhárom egység szerepelt a Dág neve mellett. Nem sokkal később négy pontot faragtak Zirigh Balázs játékosai a hátrányukon, de ez nem befolyásolta a MÁV újabb szettsikerét, amit Valdas Listanskis fejezett be 25-21-nél.

A harmadik felvonás 13-13-ig nagyon szoros csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok. Innentől viszont a házigazda percei következtek, Valdas Listanskis három és Boa Szabolcs egy pontjával 17-13-as előnybe kerültünk. A Dág nagyot küzdött és 19-nél beért minket, sőt, 20-nál és 21-nél is egyenlő volt az állás. A végjátékot viszont megint mi bírtuk jobban, négy egymást követő ponttal, 25-21-re hoztuk a szettet és 3-0-ra nyertük a bajnokit.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a litván Valdas Listanskis volt huszonegy ponttal. A MÁV Előre SC-Foxconn megerősítette első helyét a tabellán: két forduló után kilenc ponttal áll az élen, az egy meccsel kevesebbet játszó, négypontos Vidux-Szegedi RSE és a két ponttal harmadik helyen álló Dág előtt.

Férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért
MÁV Előre SC-Foxconn – Dág KSE 3-0 (21, 21, 21)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Varga, Soltész.
MÁV. Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár., Kholman. Csere: Takács (liberó), Tóth. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Fontos mérkőzés volt, sokat készültünk rá. Annak ellenére, hogy minden szettben fej fej mellett haladtunk, a végjátékokban mi tudtunk érvényesülni. Úgy érzem, meglett az eredménye annak, hogy hét hónapon át heti kilenc edzéssel készültünk. Örülünk a három pontnak, jöhet a következő kihívás.”

Tetszett? oszd meg!