Épphogy lemaradtunk a bronzról

Nem sokon múlt, hogy a MÁV Előre SC – BERICAP bronzérmes legyen a hazai rendezésű XIX. Horváth Károly Férfi Röplabda Emléktornán. Németh Ödön gárdája a pozsonyiak elleni helyosztó sorsdöntő játszmájában 30:28-ra maradt alul.

A tizenkilencedik alkalommal megtartott emléktorna, egyben NB I-es felkészülési verseny idén kétnapos volt. Szombaton a Jáky iskolában és az MKOSZ-csarnokban, vasárnap csak utóbbi helyszínen zajlottak a csatározások. A tornán a Sümeg, a Dunaferr, a MAFC és a MÁV vett részt magyar színekben, Szlovákiát pedig egy-egy pozsonyi és nyitrai csapat képviselte. A vendéglátó Fehérvár 2:1-re verte a sümegieket kezdésként, majd ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a nyitraiaknál is.

A keresztjátékban azonban a felemás mérleggel továbbjutó dunaújvárosiak nyertek ellenünk 2:1-re, így a folytatásban a Pozsonnyal nézhettünk farkasszemet a bronzcsatában. A kisdöntő első felvonását mi, a másodikat és a harmadikat a szlovákok nyerték, így ők harmadik, a MÁV negyedik helyen fejezte be az emléktornát. A budapesti MAFC-BME valamennyi mérkőzését sikerrel hozta és aranyérmes lett, míg a minket legyőző Dunaferr végzett a második pozícióban.

Szombati eredmények (minden mérkőzés három szettig tartott):

Csoportmérkőzések a Jáky-ban:
MÁV Előre SC – Sümegi RE 2:1
MÁV Előre SC – Nyitra 2:1
Sümegi RE – Nyitra 2:1

Csoportmérkőzések az MKOSZ-csarnokban:
MAFC-BME – Dunaferr SE 3:0
MAFC-BME – Pozsony 2:1
Dunaferr SE – Pozsony 2:1

Keresztjáték:
Pozsony – Nyitra 2:1
MAFC-BME – Pozsony 2:0
Dunaferr SE – Sümegi RE 2:1
MÁV Előre SC – Dunaferr SE 1:2

Vasárnapi eredmények:
5. helyért: 9:00, MKOSZ-csarnok
Sümegi RE – Nyitra 0:3 (-31, -17, -20)
3. helyért: 10:30, MKOSZ-csarnok
Pozsony – MÁV Előre SC 2:1 (-19, 14, 28)
1. helyért: 12:00, MKOSZ-csarnok
MAFC-BME – Dunaferr SE 2:1 (20, 19, -18)

Tetszett? oszd meg!