Erődemonstrációval kezdte az elődöntőt a MÁV Előre

Magabiztos győzelemmel indította a Debreceni EAC elleni párharcot a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében. Omar Pelillo vezetőedző csapata szettveszteség nélkül múlta felül ellenfelét húsvét hétfőn Székesfehérváron.

Az alapszakasz második és harmadik helyezettjének összecsapását nagy várakozás előzte meg az első osztályban. Mindkét együttes hibátlan teljesítménnyel abszolválta a negyeddöntőt, bár előzetesen a kék-fehér alakulat malmára hajtotta a vizet, hogy a legutóbbi három összecsapásukon egyetlen szettet sem engedélyeztek aktuális riválisuknak.

A hazai együttesből egyetlen játékos hiányzott a meccskeretből, Eke Péternek betegség miatt kellett távol maradnia. A kezdő hatosban a helyét a szezonban már többször bizonyító Tomanóczy Bálint vette át.

Fotó: Róth Gábor

A MÁV Előre erőteljesen indította a mérkőzést a szép számban összegyűlt publikum előtt. Redjo Kociék 14-9-re is vezettek, ezután azonban a DEAC megkezdte a felzárkózást, 15-13-nál pedig Willian Cesar nyitásainak köszönhetően meg is fordították az állást. Omar Pelillo 15-17-nél Boa Szabolcsot küldte Christian Janke helyére a pályára. Bár a csere egyenlítést hozott, a fehérvári csapat csak 20-20 után tudta visszavenni az irányítást, amit utána már nem engedett ki a kezéből. 

Fotó: Róth Gábor

A második felvonásban a debreceniek kezdtek erősebben, 12-12-től viszont a kék-fehérek ismét megzabolázták ellenfelüket. Willian Cesar szervái továbbra is problémát jelentettek a védelemnek, de a játék többi elemében a MÁV Előre játékosai emelkedtek felül. Csakúgy, mint a harmadik játszmában, ahol Redjo Koci révén már végig a hazaiak domináltak. 

Fotó: Róth Gábor

A MÁV Előre végül szettveszteség nélkül nyerte az elődöntő első mérkőzését. A következő összecsapást április 4-én 20 órától rendezik Debrecenben.

Az eredmény egy kissé csalóka. A legutóbbi mérkőzésünk után volt egy hosszabb időszakunk edzeni a csapattal, a megfelelő ritmus azonban most egy kicsit hiányzott. Az ellenfelünk az erős nyitásai révén többször is nyomás alá tudott helyezni. Szerencsére a fiúk megőrizték a hidegvérüket, és koncentrált, jó játékkal tudták lezárni a szetteket. Tudjuk, hogy a debreceni összecsapás egy igazi csata lesz. Ennél sokkal nehezebb mérkőzésre számítunk, biztosan vissza akarnak majd vágni. Nekünk idegenben is agresszívnak és fókuszáltnak kell maradnunk” 

– nyilatkozta a mérkőzés után Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


MÁV Előre Foxconn – Debreceni EAC 3-0 (22, 21,19)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Debreceni EAC: Moret, Mikuláss, Pavliuk, Cesar, Kiss, Bagics. Csere: Bán (liberó), Bakóczy, Remete, Elleh, Imre, Dorogi, Veres. Vezetőedző: Fodor Antal.

Tetszett? oszd meg!