Esélyeshez méltó győzelem

Három szettben verte a MÁV Előre SC-Foxconn a GLP Nyíregyházát a férfi röplabda NB I Liga alapszakasz vasárnapi mérkőzésén. Leonardo Doda és társai az előzetes esélyeknek megfelelően hozták a sereghajtó elleni összecsapást.

A szezonban még nyeretlen Nyíregyháza fiatalokkal állt ki a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban rendezett bajnokin. Az első játékrész izgalommentesen alakult, mivel a MÁV az első támadást leszámítva végig nagy fölényben röplabdázott, s nem mellesleg vezetett. A játszmát Balázs Bálint két, valamint Leonardo Doda és Tóth Kristóf egy-egy pontja zárta le 25-6-nál. A második felvonásban is az elsőhöz hasonlóan Dávid Zoltán gárdája dominált és végig vezetve, 25-11-re nyert. A harmadik szettet 4-0-val nyitotta a hazai csapat, de 7-6-nál közel kerültek a vendégek a mieinkhez. Az egyenlítés elmaradt, Kholman Norberték pedig nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és 18-10-nél gyakorlatilag minden kérdés eldőlt. Az utolsó percekben két Sebestyén Márton pont és négy Portik Ádám-ász tette fel arra a bizonyos i-re a pontot, a MÁV 25-10-re hozta az etapot és 3-0-ra megnyerte a bajnoki párharcot.

A mezőny és így a házigazda legeredményesebb játékosa az albán légiós, Leonardo Doda volt tizenhárom ponttal. A MÁV élre ugott a tabellán, de ahogy tegnap a nőknél, ma a férfiaknál is a rivális még pályára lép az este folyamán.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz 13. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn – GLP Nyíregyháza 3-0 (6, 11, 10)
Székesfehérvár, vezette: Hegedüs, Selega.
MÁV: Balázs, Boa, Kulcsár, Kholman, Doda, Tóth. Csere: Szentesi (liberó), Sebestyén, Portik. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Fontos három pontot szereztünk, ami biztosítja az első helyünket, szettveszteség nélkül.”

A MÁV Előre SC-Foxconn március 6-án, a mostani ellenfél otthonában zárja az alapszakaszt.

Tetszett? oszd meg!