Fantasztikus sikerével az Extraliga második helyére ugrott női csapatunk

A MÁV Előre Foxconn nyerte a hétvége rangadóját a női röplabda Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában. A fehérvári együttes hazai pályán szettveszteség nélkül győzte le a Swietelsky-Békéscsabát szombat este, ezzel pedig ismét átvette a bajnoki tabellán a második pozíciót.

Volt miért visszavágniuk a kék-fehéreknek. A két csapat decemberi találkozóján a BRSE 3-0-s eredménnyel szakította meg szárnyalásukat a bajnokságban. Azon az összecsapáson Lukasz Przybylak vezetőedző szerint túlságosan tisztelték az ellenfelüket, ami a pályán is meglátszott.

Szombat este a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban egészen más volt a helyzet. Pallag Ágnesék már a mérkőzés elején 9-2-re elhúztak, ezt követően pedig végig kézben tartották az eseményeket. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a MÁV Előre hatékony támadójátékával, Josipa Markovic pedig lezárta az első szettet.

A második felvonásban 6-9-nél éledeztek a békéscsabai remények, ekkor azonban Lukasz Przybylak egy jól időzített időkéréssel ismét felrázta tanítványait, akik a következő tíz pontból hetet lehoztak, és megfordították a mérkőzés állását. 19-19-nél még tovább fokozódtak az izgalmak, a kiélezett helyzetet viszont MÁV Előre kezelte jobban, amely Josipa Markovic és Vacsi Evelin révén be is húzta a játszmát.

Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor

Az utolsó szettet is a BRSE kezdte jobban, de ismét az előző játékrészhez hasonló forgatókönyv bontakozott ki. A MÁV Előre először 13-12-nél, majd 15-14-nél vette át a vezetést, onnantól pedig folyamatosan növelve előnyét, magabiztos győzelmet aratott. 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MÁV Előre légiósa, Maia Dvoracek volt 20 ponttal. A szintén ihletett formában játszó Josipa Markovic 16 pontot termelt a hazai csapatnak.

Szerintem ez egy nagyszerű mérkőzés volt a mi szempontunkból, boldog vagyok, mert az elmúlt hetekben sok egészségügyi problémával küszködtünk. Ezek után ez a győzelem egy ilyen kiváló ellenfél ellen, mint a BRSE, nagy fegyvertény. Fontos pontokat szereztünk, büszke vagyok a lányokra!” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés után.

Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor

MÁV Előre Foxconn – BRSE3-0 (25-18, 25-22, 25-22)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Vacsi, Markovic, Pallag, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Király-Tálas, Ventura, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

BRSE: Glemboczki, Stepanenko, Bodnár, Pintér, Aydinogullari, Stanchulova. Csere: Molcsányi (liberó), Kertész (

Tetszett? oszd meg!