Felfüggesztik az utánpótlás röplabda-bajnokságokat!

A Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette az utánpótlás röplabda-bajnokságokat. Az ezzel kapcsolatos közlemény itt olvasható:

Tisztelt Tagszervezetek!
A Magyar Röplabda Szövetség 2020. november 18-tól – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében – felnőtt és utánpótlás bajnokságaiban, illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein további intézkedésig a következőkről tájékoztatja tagszervezeteit és a hírközlő szerveket a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet alapján.
A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége mai döntései a 2020. november 10-én megjelent 484/2020. (XI.10.) számú Kormányrendelet rendelkezései szerint terem-, strand- és ülőröplabda szakágára, azok hivatásos és amatőr, felnőtt és utánpótlás korosztályaira vonatkoznak.
A versenyek és az azokra felkészítő edzések tekintetében az alábbi korlátozó intézkedéseket, vezeti be, tekintettel a tagszervezeti felmérés eredményére:

  1. A 2020/2021. évi Teremröplabda NBI Extraliga és NB I Liga felnőtt bajnokságok, valamint a 2020/2021. évi Teremröplabda Magyar Kupa versenysorozata az elfogadott, módosított halasztási és jelentési protokoll alapján a továbbiakban is folytatódjanak, amíg a felettes szervek erre lehetőséget biztosítanak. A 2020/2021. évi Teremröplabda Magyar Kupa versenysorozatának döntője a lebonyolíthatóság érdekében 2021. március 12-14-én kerül megrendezésre, azzal a lebonyolítást érintő változtatással, hogy elődöntő-döntő rendszerű 4-es döntő formájában bonyolódjon. Ennek érdekében az MRSZ Versenybizottság által javasolt versenynaptár és versenykiírás változások elfogadásra kerültek. A lebonyolítás kapcsán a férfi és a női csapatok bajnoki rendszerének különbözősége miatt, további változtatás lehetséges.
  2. A 2020/2021. évi Teremröplabda NB II bajnokság folytatásának lehetőségéről készüljön egy újabb felmérés 2020.11.20-ig, a bajnokságban szereplő felnőtt és U21-es csapatok megkérdezésével, ennek eredménye után hoz döntést.
  3. A 2020/2021. évi Teremröplabda utánpótlás bajnokságokat (U19-U11) 2020 november 23-tól kezdődően felfüggeszti 2021 január 15-ig. Megbízza az MRSZ Főtitkárt, hogy az MRSZ szakmai bizottságai és szervei közreműködésével készítsen olyan versenykiírás módosításokat, amiknek segítségével a felfüggesztést követően lebonyolíthatóak lesznek az utánpótlás bajnokságok. A tervezetnek tartalmaznia kell az utánpótlásra vonatkozó PCR tesztelési protokoll elképzeléseket, valamint az egészségügyi szűrésekre vonatkozó ajánlásokat. Az edzések a helyi adottságoknak és a Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járványügyi előírások szigorú betartásával folytatódhatnak.
  4. A Strandröplabda felnőtt versenyek, tornák az elfogadott, Strandröplabda versenyrendezési feltételek járványügyi szabályaiban foglaltak alapján a továbbiakban is folytatódjanak, amíg a felettes szervek erre lehetőséget biztosítanak. Az edzések a helyi adottságoknak és a Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járványügyi előírások szigorú betartásával folytatódhatnak.

Üdvözlettel:
Ludvig Zsolt, MRSZ Főtitkár

Tetszett? oszd meg!