Férfi csapatunk Kecskeméten őrizheti meg veretlenségét a bajnokságban

A Kecskemét ellen folytathatja hibátlan szériáját a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. Dávid Zoltán vezetőedző együttese szombaton 19 órától idegenben lép pályára.

A fehérvári csapat hétközben 3-2-es győzelmet aratott a Kaposvár otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ám ez nem volt elég a továbbjutáshoz a sorozatban. A MÁV Előre innentől kezdve az Extraligára és a MEVZA Közép-európai Ligára koncentrálhat. A következő mérkőzés a hazai bajnokságban vár a kék-fehérekre, ellenfelük pedig egy ihletett formában játszó alakulat lesz.

A Kecskemét az elmúlt 10 mérkőzéséből 8-at megnyert, és továbbjutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az Extraligában jelenleg az ötödik helyen áll. A két csapat legutóbbi összecsapásán a MÁV Előre szettveszteség nélkül győzött hazai pályán, és idegenben is toronymagas esélyesnek számít. 

„A Kecskemét mindig veszélyes hazai pályán. Lendületesek a fiatalok, képesek egy-egy bravúrra, és valószínűleg most is erre készülnek. Természetesen nekünk az a fontos, hogy megőrizzük veretlenségünket. Még benne van a szánkban a kupa kiesés keserű íze, de tovább kell lépnünk. Kemény mérkőzések állnak előttünk, jövő héten bebiztosíthatjuk a helyünket a MEVZA-liga négyes döntőjében. Ezért is fontos, hogy mentálisan is visszataláljunk a helyes útra”

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője az összecsapás előtt.

A mérkőzést a Hunvolley.TV élőben közvetíti.


Férfi Extraliga alapszakasz

Kecskemét, 2024.01.20. szombat 19:00

Kecskeméti RC – MÁV Előre Foxconn

Tetszett? oszd meg!