Fésűs Irén kapta a Magyar Diáksport Szövetség testnevelő tanároknak járó díját

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében adta át a Magyar Diáksport Szövetség azokat az elismeréseket, amelyekkel a diákolimpikonok pártfogóit jutalmazták. Fejér megyéből a díjat Fésűs Irén röplabda szakedző, a Felsővárosi Általános Iskola testnevelő tanára kapta. A sokszoros magyar válogatott röplabdázó évek óta elhivatott ezen csapatsport népszerűsítésében, s első számú feladatának az utánpótlás-nevelést tekinti.

 

A Magyar Diáksport Szövetség a 2015/2016. tanévi Diákolimpián nyújtott teljesítményükért 15 általános és középiskolát, 20 testnevelő tanárt, valamint 3 rendezőt tüntetett ki. A nagyszabású díjkiosztóra tegnap került sor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol az elismeréseket Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, valamint Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át.

fesusiren02

Az eseményen megyénként egy-egy olyan testnevelő tanárt méltattak és jutalmaztak, akik az adott tanévben kiemelkedő eredményt értek el versenyzőikkel. Fejér megyéből Fésűs Irént díjazták, aki a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusaként a röplabda versenysport népszerűsítésének élharcosa. A sokszoros magyar válogatott röplabdázó–szakedző évek óta első számú feladatának tekinti ennek a csapatsportnak az oktatását, az utánpótlás nevelését, a fiú és a lány csapatok versenyeztetését. A professzionális munka eredményeként az elmúlt évek során több korcsoportban bejutottak már a diákolimpia döntőjébe, míg az elmúlt tanévben az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos lányok csapata is megszerezte a bajnoki címet. Az 5-6. osztályos fiúk ezüstéremmel zárták a diákolimpiát, míg a 7-8. osztályos fiúcsapat egy hajszállal csúszott le a dobogóról, így negyedik helyezett lett. Mindezen sikerek megalapozhatják azt, ami a szakedző vezetésével az iskola legfőbb célkitűzése: NBI-es férfi és női csapatot szeretnének kialakítani.

Forrás: szekesfehervar.hu

Tetszett? oszd meg!