Fölényes győzelemmel debütált a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában

Lehengerlő teljesítménnyel rúgta be az ajtót a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata a nemzetközi porondon. A fehérvári együttes szettveszteség nélkül múlta felül a VCA Amstetten NÖ alakulatát a CEV Challenge Kupában, a párharc első felvonásán.

Már a mérkőzés előtt érezni lehetett, hogy különleges eseményre készülnek a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Nem csoda, hiszen a székesfehérvári klub közel 115 éves történetében először jött el az alkalom, hogy röplabdacsapat európai kupasorozatban tehesse le névjegyét. A lelátón összegyűlő tömeg izgatottságát pedig tovább fokozták a játékosbemutatásnál bevetett, a sportág legmagasabb szintjén tapasztalható show-elemek.

Miután a kedélyeket már nem lehetett tovább borzolni, a kezdő sípszóra elindult a mérkőzés. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége nagy erővel vetette bele magát a játékba, aminek meg is lett az eredménye. A fehérvári csapat először 8-2-re, majd 15-7-re húzott el. Hiába kért többször is időt a vendégek argentin mestere, Tomás Galimbierti, nem tudta megváltoztatni a játékrész alakulását. A MÁV Előre Foxconn magabiztosan, Christian Janke, Redjo Koci és Pesti Marcell fontos pontjaival, 25-14-re hozta le az első felvonást. 

A második szettben már jóval erősebb harci kedvvel tért vissza az osztrák csapat, amely 3-6-ra is vezetett. A MÁV Előre ebből még visszakapaszkodott, de nem tudta a korábbiakhoz hasonlóan magához venni az irányítást. Az amstetteniek folyamatosan 1-3 pont közötti előnyt tartottak, a játékrész végén azonban a hazaiak kapitányuk, Rejdo Koci vezetésével nagy hajrát indítottak. Előbb fordítottak, aztán Ambrus Bence hatalmas sáncával 26-24-re megnyerték a második felvonást is. 

Ugyanazzal az adok-kapokkal folytatódott a harmadik játszma, amivel a második befejeződött, a különbség csupán annyi volt, hogy ezúttal 6-6-tól a MÁV Előre Foxconn vonta ügyelete alá a mérkőzést, míg osztrák ellenfele minden erejével próbált visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Pesti Marcell oldalán továbbra is záporoztak a pontok, míg az Amstettennél Samuel Jackson tett ki magáért. A vége megint szorosra sikerült, de a kék-fehér együttes ezúttal sem engedte ki a kezéből a szettet, így 3-0-s győzelemmel mutatkozott be az európai kupaporondon.

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első szettben eléggé emocionálisak voltunk, ott fel tudott pörögni a csapat, emiatt is jött össze a nagy eredménykülönbség. A második játszmában kicsit vissza is estünk fejben, de ott is nagyon szépen sikerült fordítani a véghajrában. A visszavágó sem lesz könnyebb. Nem érkezhetünk úgy Ausztriába, hogy elég két szettet elvinni. Nekünk ott is meccset kell nyerni” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A MÁV Előre SC elnöke, Tálos Péter is büszke volt a csapat teljesítményére. 

Sokat jelent ez a győzelem, ugyanis ez az első nemzetközi mérkőzésünk, amelyen ráadásul legyőztük a démonainkat, és végül 3-0-val húztuk be a mérkőzést. Nem mondom, hogy könnyű volt, de az eredményjelző nem hazudik. A fehérvári és tatabányai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, ami tovább tüzelte a fiúkat. Köszönet nekik!” – fogalmazott. 

CEV Challenge Kupa – Selejtező kör

MÁV Előre Foxconn – VCA Amstetten NÖ 3-0 (25-1426-24, 25-23)

Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Tomanóczy, Janke, Pesti, Koci. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Boa, Fazekas, Dileo, Sebestyén, Péter. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

VCA Amstetten NÖ: Hüther, Jackman, Anegay, Spring, Schober, Cielavs. Csere: Zehner (liberó), Barrial, Provaznik, Riegler, Derejczyk, Eisenhofer. Vezetőedző: Tomás Galimberti.

A mérkőzés visszavágóját november 1-jén 18:00-tól rendezik, Ausztriában. 

Tetszett? oszd meg!