Győzelem a rangadón

Három szettben aratott győzelmet a MÁV Előre SC-Foxconn az év első bajnoki mérkőzésén: Dávid Zoltán együttese a Vidux-Szegedi RSE elleni rangadón szerzett fontos bajnoki pontokat.

Az NB I Liga első két helyezett csapata nézett egymással farkasszemet vasárnap a Videoton Oktatási Központban: a listavezető MÁV Előre  SC-Foxconn a második helyen álló Vidux-Szegedi RSE csapatát fogadta. A koronavírus-járvány által sújtott, de nagyon elszánt fehérváriak kezdték jobban a mérkőzést, 25:19-re nyerték az első szettet. A második játékrészben a Szeged kicsit közelebb tudott kerülni a hazai gárdához, de nem tudott egyenlíteni, 25:20 arányban maradt alul. A harmadik etapban a MÁV Előre élt a mérkőzés lezárásának lehetőségével, Balázs Bálinték 25:15-tel hozták a szettet, ezzel 3:0-ra nyerve a meccset is.

Győzelmével a MÁV Előre SC-Foxconn megerősítette vezető pozícióját az NB I Liga alapszakaszában a Dág KSE és a Vidux-Szegedi RSE előtt.

Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz
MÁV Előre SC-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (19, 20, 15)
Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Selega, Szabó Zs.
MÁV: Deliu, Balázs, Boa, Kulcsár, Kholman, Doda. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Szeged: Piti, Dileo, Nacsa, Honti, Demcsák, Durigon. Cserék: Borsi (liberó), Bodnár, Kiss. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Nehéz volt. Attól függetlenül, hogy az eredmény azt tükrözi, hogy könnyű mérkőzés volt, abszolút nem volt az. Feljutó helyen álló csapat vagyunk, mindenki minket akar megverni a leggyengébbektől kezdve a legerősebbekig, úgyhogy nekünk ezeket az akadályokat le kell küzdenünk. Nagyon örülök ennek a mai három-nullás győzelemnek, fontos három pontot szereztünk megint. Arról nem is beszélve, hogy köztudott, mi is beleestünk a járványba, ennek ellenére a játékosaink vállalták, hogy igenis kiállunk. Természetesen a protokollt betartottuk, két negatív teszttel karantén után. Nagyon szépen köszönöm a játékosaimnak, hogy ezt elvállalták és győzedelmeskedni tudtunk!”

Tetszett? oszd meg!