Győzelem Miskolcon, vereség Budapesten

Felemás mérleggel zárták felnőtt csapataink a szombat estét a röplabda NB I Liga alapszakaszban. A férfiak négy szettben nyertek Miskolcon, a nők viszont ugyanilyen arányban alulmaradtak a fővárosban.

Szoros első szettet hozott a MÁV Előre SC-Foxconn miskolci vendégjátéka, a MEAFC végig jól tartotta magát és több alkalommal is a vezetés birtokában volt. A hajrában azonban, 23-23-at követően egy rossz nyitással és Kulcsár Adrián eredményes sáncával a MÁV nyert 25-23-ra. A második játszmában 9-8-nál még vezetett a vendéglátó, ezután viszont a mieink kerültek fórba és végig vezetve, 25-17-re hozták a szettet. A harmadik felvonásban szinte végig minimális különbség volt a csapatok között, amit jól mutat, hogy 9-9-nél, 15-15-nél és 25-25-nél is egál volt az állás. Az első szettel ellentétben itt a hazaiak szereztek ezután két pontot, 27-25-ös sikert aratva, s szépítve 2-1-re. A negyedik felvonás sem maradt el a korábbiaktól, ami az izgalmakat illeti. Hol egyik, hol másik klub volt előnyben, a hajrá ellenben kevésbé drámaian alakult: 24-20-as fehérvári vezetés után hiába tudott két szett- és meccslabdát is hárítani a MEAFC-Miskolc, a harmadikra már összejött a huszonötödik MÁV-pont. 25-22-re nyertek Valdas Listanskisék és 3-1-re győztek a bajnokin.

A MÁV legeredményesebb játékosa Valdas Listanskis volt tizenkilenc ponttal. Dávid Zoltán együttese a játéknap után harminckét pontot gyűjtve, továbbra is első helyen áll a tabellán, igaz, két mérkőzéssel többet játszott, mint a huszonhat egységgel rendelkező és második helyen található Dág.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz
MEAFC-Miskolc – MÁV Előre SC-Foxconn 1-3 (-23, -17, 25, -22)
Miskolc, 80 néző. Vezette: Rácz, Csizmarik
MÁV: Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman, Doda, Tóth. Csere: Takács (liberó), Portik, Balázs. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Megküzdöttünk a három pontért! Mindkét csapatnak hullámzó volt a teljesítménye, de szerencsére a végére mi jöttünk ki jól a helyzetekből!”

A MÁV Előre SC-Bericap a női röplabda NB I Liga rangadóján lépett pályára Budapesten, hiszen másodikként a harmadik TFSE vendége volt szombat este. A hazaiak 3-0-s szériával kezdték a találkozót, Nagy Fanni együttese 7-7-nél érte csak utol őket. A vezetést átvenni nem sikerült, ellenben a TFSE olyannyira meglógott, hogy 15-8-nál már jelentősnek mondható, hétpontos előnye volt. A MÁV húsz pont felett, három hazai hiba által érte be ellenfelét, de 24-24 után Halla Gréta két pontjával a budapestiek nyertek 26-24-re. A második játékrész közepe szorosabban alakult az elsőnél, de majdnem végig a TFSE állt jobban. Ennek ellenére 24-24 után így is egyenlíthetett volna a fehérvári gárda, de ahogy a nyitó etapban, ezúttal is a vendéglátó szerzett két pontot és nyert 26-24-re. A harmadik szett elején remekül kapta el a fonalat a MÁV, és a többi között Diana Karnitskaya ászainak köszönhetően 8-1-es előnyre tettünk szert. A fehérorosz légiós, no meg Szerencsés-Miklai Zsanett pontjai gondoskodtak arról, hogy legfeljebb zárkózni tudjon a TF, egyenlíteni nem, így végül 25-16-ra sikerült hozni a játszmát és 2-1-re szépíteni összesítésben. A negyedik felvonás élet-halál kérdés volt a mieink számára, azonban az újabb siker elmaradt. A házigazda végig vezetve, 25-16-ra hozta a szettet és 3-1-re felülmúlt minket a dobogósok szombati csatájában.

A MÁV Előre SC-Bericap legponterősebb röplabdázója holtversenyben Szerencsés-Miklai Zsanett és Diana Karnitskaya volt ezen az estén, tizenöt-tizenöt ponttal. Vereségével a MÁV visszacsúszott a tabella harmadik fokára, a TFSE pedig átvette a vezetést az eddigi éllovas Gödöllőtől.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz
TFSE – MÁV Előre SC-Bericap 3-1 (24, 24, -16, 16)
Budapest, 52 néző. Vezette: Horváth, Tillmann.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnitskaya, Yaimaris, Csabai, Szilágyi. Csere: Kovács (liberó), Kiss A., Kiss L., Tóth. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: Először is gratulálok a TF csapatának a győzelemhez! Sajnos mi nagyon fegyelmezetlenek voltunk a megbeszélt taktikában, amit az ellenfél ki is használt. Hiába voltak szép megoldásaink, a végjátékban belehibáztunk.

(Borítókép: a fehérvári férficsapat a Miskolc elleni bajnokin)

Tetszett? oszd meg!