Győzelemmel hangolt az élvonalra a MÁV Előre férficsapata

Megnyerte a háromcsapatos hazai felkészülési röplabdatornát a MÁV Előre Sport Club NB I-es együttese. A résztvevők ezúttal is a székesfehérvári röplabdázás néhai támogatója és segítője, Horváth Károlyra emlékeztek.

A Jáky Szakközépiskola tornacsarnokban tartott eseményen a vendéglátó mellett a Szolnok és a Sümeg lépett még pályára. Valamennyien megmérkőztek egymással a rendhagyó módon négy szettig tartó párharcok alkalmával. A MÁV Előre 3:1-es győzelmet aratott a Sümeg felett, majd 4:0-ra verte a Szolnokot, míg a nap harmadik mérkőzésén a Sümeg 3:1-gyel múlta felül a szolnokiakat.

Eredmények, Horváth Károly Emléktorna:
MÁV Előre SC – Sümegi RE 3:1 (21, 19, -19, 21)
Sümegi RE – Szolnok RKSI 3:1 (19, -19, 23, 24)
MÁV Előre SC – Szolnoki RKSI 4:0 (19, 14, 25, 16)

A MÁV Előre kerete a tornán: Stefanovics K., Németh Zs., Neukum G., Kholman N, Guzmics R., Salazar Y., Kaposi T., Náhol G., Sziládi D., Szőke Z., Nagy Á. (liberó). Vezetőedző: Németh Ödön.

Németh Ödön: “Ma már az utolsó simításokat kellett elvégeznünk, mivel a felkészülési időszak végén vagyunk. Ma még lehetett próbálkozni, de a többi már élesben megy. Kedden Magyar Kupa-mérkőzés, a jövő hétvégén pedig a bajnoki rajt vár ránk.”

Német Ödön együttesében bemutatkoztak a nyáron érkezett új igazolások. A MÁV számára ez volt az utolsó felkészülési lehetőség, mivel kedden már a Magyar Kupa küzdelmeiben kezdi meg a szereplést, szintén Székesfehérváron.

Nagy Róbert, az egyesület elnöke külön köszöntötte a névadó Horváth Károly két gyermekét, Adriennt és Viktort, illetve az őket elkísérő unokáit, akik közül Enikőnek jutott az a megtiszteltetés, hogy az első mérkőzés kezdő nyitását elvégezhesse.

Horváth Viktor: „Nagyon örülök, mert látom a fejlődést a csapaton. Tavaly is itt voltam és ahhoz képest most sokkal inkább érzem, hogy egy nagy egységet alkotnak a játékosok. Nekem úgy tűnt, hogy a fiataloknak sikerült beilleszkedni és a csapaton belüli alázatot, fegyelmet minden játékoson érzékelem.”

Tetszett? oszd meg!