Győztes búcsú a szezontól

Második mérkőzését is megnyerte a MÁV Előre-BERICAP az NB I Liga 1-3. helyért zajló szakaszának harmadik, gárdonyi rendezésű tornáján. A pénteki, TFSE elleni 3:2-es siker után ezúttal a Gödöllői RC-t győzték le 3:1-re Kiss Annáék.

Farkas Mihály vezetőedző távozik a székesfehérvári klubtól, a szezonzáró mérkőzésen Gelencsér Balázs ült vezetőedzőként a női csapat kispadján. A sorozat legfontosabb kérdése pedig már tegnap eldőlt, miszerint a Gödöllő feljutott az Extraligába, így a vasárnapi, MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC összecsapásnak nem volt tétje.

Ennek ellenére nyilván egyik alakulat sem akart vereséggel búcsúzni a koronavírus járvány miatt több sebből vérző szezontól. Az első szettet szinte végig vezetve (csak 1-1nél volt döntetlen az állás – a szerk.), magabiztosan nyerte 25:18-ra a GRC.

A második játszma elején is vezettek a vendégek, de 5:5- után fordított a MÁV: a hét egymást követő fehérvári pont pedig meghatározta a szett további részét, ami 25:20-as hazai sikerrel zárult.

A harmadik felvonásban 11:10-ig mondhatni fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután viszont ellépett a MÁV, de 16:16-nál a Gödöllő ismét egyenlített, sőt fordított. A MÁV is megtette ugyanezt nem sokkal később és a végjáték is fordulatokban bővelkedett. Az utolsó három pont hazai volt, így 25:22-re nyertek Iva Durdanovicsék és 0:1-ről 2:1-re megfordították a mérkőzés állását.

A negyedik játékrészben a cseréit is bevető GRC nem tudta tartani a lépést vendéglátójával: a kezdeti 5:1 után 11:3-ra, majd zsinórban kilenc hazai pontot követően 24:8-ra is vezetett a székesfehérvári együttes. Nem meglepő módon 25:10-re hozták a szettet Sólyom Emeséék, 3:1-re megnyerve a bajnoki találkozót.

Női röplabda NB I Liga 1-3. helyért, 3. torna:
MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC 3:1 (-18, 20, 22, 10)
Gárdony, zárt kapuk. Vezette: Varga, Horváth.
MÁV: Sólyom 5, Hackl 5, Haase 9, Kiss 21, Fáskerti 1, Durdanovic 22. Csere: Kovács, Deli-Germann (liberók), Borostyán, Hizsnyai-Zolnai 1, Szilágyi. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
GRC: Mishonova 7, Ince 6, Tóth 1, Hajós 14, Kökény 9, Kovács 3. Csere: Faragó, Barta (liberók), Sorompó 1, Ratkai 12, Bajnóczi 6, Saáry 1, Maurer. Vezetőedző: Szalay Attila.

Ancsin Kitti csapatkapitány: „Sérülések és más nehézségek ellenére két győzelemmel tudtuk befejezni a szezont, aminek nagyon örülünk. Gratulálunk a Gödöllőnek a feljutáshoz!”

Szalay Attila: „Örülök, hogy a mai már tét nélküli mérkőzés volt és így játéklehetőséget tudtam biztosítani a cseréknek is. Gratulálok a fehérváriaknak az egész éves teljesítményükhöz!”

Az NB I Ligában a Gödöllői RC végzett első helyen négy győzelemmel és két vereséggel, 12 ponttal. Második lett a TFSE három-három győztes és vesztes bajnokival, tíz egységgel, míg harmadik helyen zárt a MÁV Előre-BERICAP két győzelemmel és négy fiaskóval, öt ponttal.

A Gödöllő feljutott az Extraligába, amihez ezúton is gratulálunk!

Tetszett? oszd meg!