Harmadik hely a nemzetközi felkészülési tornán

Az élvonalbeli bajnokságra készülő MÁV Előre SC hétcsapatos nemzetközi férfi röplabdatornán lépett pályára a hétvégén. A székesfehérvári együttes több első osztályú együttessel csatázott Ausztriában.

Németh Ödön alakulatában több változás is történt a nyár folyamán: a távozók vagy befejezők helyére érkezett Kohlmann Norbert, Guzmics Richárd, Kaposi Tamás, valamint Yanier Cordies Salazar. A részben átalakult kerettel nemrég megnyerte a MÁV Előre a VII. Botos Ferenc Emléktornát, ezúttal pedig a festői szépségű Ausztria felé vette az irányt, hogy újabb tapasztalatokat szerezzen és tovább csiszolja a játékát. Seekirchen am Wallersee-ben rendezték a 5 TOROS férfi röplabdatornát, ahol a magyaron kívül több osztrák első-, illetve másodosztályú klub szerepelt.

Klagenfurt

A csoportküzdelmek során a Klagenfurttal és az Oberndorffal kerültek szembe Neukum Gáborék. Mindkét rivális ellen a röplabdázásban kevésbé megszokott 2:2-es döntetlen lett a végeredmény. Németh Ödön csapata másnap egy kis Wallersee melletti kikapcsolódás után a legjobb négy között folytatta szereplését.

A Wallersee partján

Az elődöntőben egy újabb osztrák élvonalbeli gárda, ezúttal az UVC Weberzeile Ried im Innkreis volt az ellenfél. A találkozón nem jött ki a lépés, 3:0-ra kaptak ki Németh Zsolték, így a döntő helyett a bronzmérkőzés maradt a MÁV Előrének. A magyar csapat vezetőedzője alaposan felrázta a játékosokat, aminek meg is lett az eredménye: három szoros szettben, de a végjátékokat remekül bírva győzött a MÁV és harmadik helyen zárta a tornát.

Csoportmérkőzések:
TV Oberndorf – MÁV Előre SC 2:2
MÁV Előre SC – VBK Wörther see Löven Klagenfurt 2:2

Elődöntő:
MÁV Előre SC – UVC Weberzeile Ried im Innkreis 0:3

Bronzmérkőzés:
MÁV Előre SC – VBK Wörther see Löven Klagenfurt 3:0

A MÁV Előre SC kerete: Sziládi Dominik, Szőke Zoltán, Németh Zsolt, Náhol Gergő, Neukum Gábor, Kaposi Tamás, Guzmics Richárd, Kholman Norbert, Yannier Cordies Salazar, Nagy Ákos, Takács Milán, Stefanovics Krisztián. Vezetőedző: Németh Ödön.

A MÁV Előre SC férfi együttese pályára lép szeptember 29-én, a II. Horváth Károly Emléktornán, a székesfehérvári Jáky Szakközépiskola tornacsarnokában. A négycsapatos tornára ingyenes lesz a belépés, amelyre várunk szeretettel minden érdeklődőt!

További hír a MÁV Előre háza tájáról, hogy a klub a közelgő bajnoki rajtra való tekintettel kedveskedni szeretne a szimpatizánsoknak, így akik az emléktornán ingyenesen regisztrálnak, azok az első NB I-es hazai bajnoki mérkőzésen szurkolói pólót kapnak ajándékba.

Tetszett? oszd meg!