Három szettben alulmaradtunk a Dág ellen

3-0-ra alulmaradt a MÁV Előre SC-Foxconn a Dág ellen Dorogon, a férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásának 5. fordulójában. Takács Milán és társai tizenhárom bajnoki siker után előszőr szenvedtek vereséget.

Nem szerencsés Dorogon pályára lépnie a MÁV Előre SC-Foxconn alakulatának. 2021. novemberében 3-2-re kikapott a Dágtól a helyi sportcsarnokban, majd zsinórban tizenhárom mérkőzésen aratott győzelmet. Vasárnap délután viszont megszakadt ez a sorozat, ismét Dorogon és újfent a Dágtól kapott ki Dávid Zoltán vezetőedző gárdája, ezúttal három szettben.

Az első játékrész hazai ponttal kezdődött, de 4-3-nál már a vendégcsapat vezetett. Ezt követően nyolc pontot szerzett egymás után a Dág, eldöntve a lényegi kérdéseket. A folytatásban egyre nagyobb különbség alakult ki, volt, amikor már tizenegy egység volt a házigazda fórja. A szettet végül 25-14-re hozta a Dág.

A második etap fehérvári ponttal indult, de 2-1-nél a vendéglátó vezetett. Kholman Norbert és Balázs Bálint támadásai után, 6-5-nél ismét a MÁV állt jobban, de ez is tiszavirág életű volt. Sőt, 7-6-os dági előny után nem tudtak újra egyenlíteni Valdas Listanskisék, és hiába alakult az elsőnél szorosabban a második játszma, 25-21-re így is a Dág nyert és már 2-0-ra vezetett összesítésben.

A harmadik felvonást is MÁV-ponttal nyitották a felek, majd hat pontot gyűjtött a Dág és 6-1-re meglógott. 10-3-nál már hét, 17-9-nél pedig nyolc ponttal állt jobban Zirigh Balázs csapata, mint Dávid Zoltáné. Ezt követően sikerült felzárkózni, elsősorban Boa Szabolcs hatékony támadójátékának köszönhetően 18-16-nál újfent volt miért izgulni. Egyenlítés helyett azonban megint a Dágnak jött ki jobban a lépés és 25-19-nél lezárta a szettet, a MÁV pedig 3-0-ra elvesztette a bajnokit.

Férfi röplabda NB I. Liga, rájátszás az 1-4. helyért
Dág KSE – MÁV Előre SC-Foxconn 3-0 (14, 21, 19)
Dorog, 100 néző. Vezette: Rácz, Villás.
MÁV: Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Ambrus, Doda. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Sajnos úgy nézett ki, elfelejtettünk röplabdázni. Nem tudok magyarázatot találni erre a mai teljesítményünkre. Jövő héten van lehetőségünk javítani és reményeim szerint elérni a kitűzött célt.”

A MÁV Előre SC-Foxconn a háromszettes fiaskó hatására, rosszabb szettarány miatt visszacsúszott a tabella második helyére, míg a Vidux-Szegedi RSE élre tört. A két, egyaránt tizennégy pontos csapat közt a jövő vasárnapi, székesfehérvári rangadó dönt a végső győztes és egyben az Extraligába jutó kilétéről.

Tetszett? oszd meg!