Háromból három

Harmadik mérkőzését is három szettben nyerte a MÁV Előre SC-Foxconn férfi NB I-es röplabdacsapata, miután Dávid Zoltán együttese 3:0-ra győzte le a fehérvári akadémián pallérozódó liberóval, Tepszis Ákossal felálló U17-es válogatottat.

A Szolnok elleni idegenbeli és a Rákosmente elleni hazai háromszettes siker után a férfi röplabda NB I harmadik fordulójában a dabasi OBO Arénában lépett pályára az U17-es válogatott ellen a MÁV Előre SC-Foxconn, amely ezúttal csupán nyolc játékosa nevezett a találkozóra.

Bár az első pontot Boa Szabolcs révén a Fejér megyeiek szerezték, a mérkőzést mégis a korosztályos válogatott kezdte jobban, de Leonardo Dodáék 9:5-re fordítottak. Az U17-es nemzeti csapat 10:10-nél még visszajött a meccsbe, az első felvonást így is Dávid Zoltánék nyerték 25:15-re.

A második játszmában 11:10-re is vezettek az U17-esek, de ezután ismét összekapták magukat a vendégek és 25:16-ra hozták a második szettet.

A harmadik játszma is hasonló képet hozott, mint az első kettő, a nemzeti együttes ezúttal 7:7-ig tudta tartani a lépést Kholman Norbertékkel, akik ezután 12:8-ra húztak el, végül a szettet 25:16-ra, a mérkőzést pedig 3:0-ra nyerték meg, így három mérkőzés után továbbra is hibátlanok az NB I-ben.

Férfi röplabda NB I, alapszakasz, 3. forduló
U17-es válogatott – MÁV Előre SC-Foxconn 0:3 (-15, -16, -16)
Dabas., vezette: Ladányi, Takács.
MÁV Előre SC-Foxconn: Deliu, Doda 11, Kulcsár A. 9, Boa 18, Balázs B. 11, Kholman 10. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Dávid Zoltán vezetőedző: „Örülök a kötelező győzelemnek! Minden szett eleje szorosan alakult, ami a fiatalok válogatottjának lendületével magyarázható, de a végeket mi bírtuk jobban. Ezúttal mi számítottunk rutinosabb csapatnak.”

A MÁV Előre SC-Foxconn legközelebb november 14-én, vasárnap 17 órától a Dág KSE vendégeként lép pályára, míg a következő hazai mérkőzésre november 21-én, vasárnap a MEAFC-Miskolc ellen kerül sor.

Tetszett? oszd meg!