Háromszettes MÁV-siker a KISTEXT ellen

3-0-ra nyert a MÁV Előre SC-Foxconn a KISTEXT ellen, a férfi röplabda Extraliga 10. fordulójában. Szabó Vilmosék ezzel a sikerrel feljöttek a tabella harmadik fokára.

5-2-vel kezdtek a vendégek, de a Redjo Kocit nélkülözni kénytelen MÁV 5-5-nél beérte ellenfelét, 7-6-nál pedig vezetett. A 16-11-es időkérésnél öt ponttal álltak jobban Dávid Zoltán tanítványai. Húsz pont felett már nem volt kérdés a győztes kiléte, az első szettlabdát értékesítve nyert a MÁV 25-16-ra.

A második játszma jóval szorosabban alakult az elsőnél. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, 14-13-nál a KISTEXT volt előnyben, 20-20-nál pedig döntetlent mutatott az eredményjelző. 23-23-at követően Ambrus Bencéék jutottak szettlabdához, amit Leonardo Doda értékesített és 25-23-as sikerre vezette a vendéglátót.

6-3-mal nyitott a fehérvári csapat a harmadik etapban, ezután időt is kért a KISTEXT. 14-14-nél ismét döntetlen volt az állás. 18-17-nél a fővárosiak álltak nyerésre, ellenben 21-18-nál úgy kértek ismét időt a vendégek, hogy hazai oldalon Amarildo Deliuék nem csak a fordítást, de a hárompontos fórt is összehozták. Végül 25-21-re hozta a MÁV a játszmát, a bajnoki pedig 3-0-ra megnyerte.

Férfi Extraliga alapszakasz, 10. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn — KISTEXT JP Auto Mercedes (16, 23, 21)
Székesfehérvár, 50 néző. Vezette: Ujházi, Mezőffy.
MÁV: Ambrus, Boa, Szabó, Kholman, Doda, Bibók. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
KISTEXT: Kruzhkov, Gebhardt, Makarov, Fazekas, Óhidi, Novoselov. Csere: Lassu (liberó), Gönczi. Vezetőedző: Oleksandr Gutor.

Dávid Zoltán: „Fontos három pontot szereztünk ismét. Nagyon hiányzott Redjo Koci a csapatból, ugyanakkor gratulálok azoknak, akik ez által is játéklehetőséget kaptak és éltek a bizalommal!”

2022 utolsó hazai férfi bajnoki mérkőzését jövő szombaton este fél héttől rendezik, amikor a VRCK ellen lép pályára a MÁV Előre SC-Foxconn.

Tetszett? oszd meg!