Háromszettes siker a GRC felett

3-0-ra nyert a MÁV Előre SC-Bericap a Gödöllői RC vendégeként, a női röplabda NB I Liga alapszakasz tizenharmadik játéknapján. Sikerével a mieink a tabella élére ugrottak, de az eddigi listavezető TFSE még pályára lép az este folyamán.

Magabiztos idegenbeli sikerrel folytatta szereplését a MÁV Előre SC-Bericap a női röplabda NB I Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Nagy Fanni együttese az első perctől az utolsóig vezetett az első játékrészben: Diana Karnitskaya és Tóth Jázmin pontjaival, 17-10-nél már hétpontos különbség volt a vendégcsapat javára, ebből a fórból pedig hat meg is maradt a végére. 25-19-re hozta a szettet a MÁV. A második felvonás eleje fordulatokkal volt tarkítva és ellenben az első etappal, 7-6-nál előnybe tudott kerülni a Gödöllő. Ezután a vengéglátó hibáinak is köszönhetően fordítottak Kovács Evelinék, 17-10-nél pedig ezúttal is kialakult a hétpontos fehérvári vezetés. A játszmát Tóth Jázmin pontja zárta, 25-16-nál. A harmadik játékrész merőben ellentétesen indult, mint ahogy az látható volt az első kettőben. Az első három pontot a GRC szerezte, sőt, Máthé-Barabássy Kata és Császár Norina pontjai után már 10-3-ra is ment a Monoron játszó pályaválasztó. Ezt követően közelebb férkőzött a MÁV, 14-11 után Szerencsés-Miklai Zsanett négyszer is eredményes volt, amivel fordított és a szetten belül először került előnybe a vendég alakulat. Innentől ismét kézben tartották Yaimaris Garciáék a mérkőzést és végül 25-23-ra hozták a szettet, 3-0-ra megnyerve a bajnoki rangadót.

A Fehérvár, illetve a mezőny legeredményesebb játékosa Szerencsés-Miklai Zsanett volt tizennyolc ponttal. A MÁV pillanatnyilag élre ugrott a tabellán, ugyanakkor a TFSE még ezután játssza le soros bajnoki mérkőzését.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 13. forduló
Gödöllői RC – MÁV Előre SC-Bericap 0-3 (-19, -16, -23)
Monor, vezette: Bibók, Gyulai.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, Yaimaris, Csabai, Szilágyi, Tóth. Csere: Kovács, Borostyán (liberók). Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Egy új felállásban játszottunk ma és nagyon örülök a hárompontos győzelemnek. A harmadik szettben hullámvölgybe kerültünk, de sikerült a lányoknak egymásért küzdve kikerülni belőle. Jobbulást kívánok a Gödöllő sérültjeinek!”

(Fotó: GRC YouTube-csatorna)

Tetszett? oszd meg!