Hátrányba kerültünk a bronzmérkőzés első fordulójában 

A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata nem bírt a Swietelsky-Békéscsabával az Extraliga bronzmérkőzés első összecsapásán. Az alföldiek 3-1-re múlták felül a fehérváriakat, így előnyből várhatják a vasárnapi mérkőzést.  

Két hét szünet után, elszántan és játékra készen érkezett Lukasz Przybylak csapata a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba. A vezetőedző több helyen is változtatott a megszokott kezdőcsapaton, a csapatkapitány Pallag és Vacsi helyett Orosz és Markovic kapott helyet a kezdő hatosban.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, a fehérváriak nehezen tudták áttörni a szervezett csabai védekezést. 17-10-nél időt kért Lukasz Przybylak és új támadási formációkat vetett be. Bár a szett második felében sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, 25-19-re a hazai csapat nyerte az első játszmát. 

A második felvonást sokkal jobban kezdte a MÁV Előre, Dvoracek és Matos folyamatosan termelte elől a pontokat. A hazaiak 4-1-es és 8-2-es vendégvezetésnél is időt kértek. A fehérvári dominancia csökkent, 14-12-nél ismét a vendégek kértek időt. A nagyszerű védekezésnek és jól felépített támadásoknak köszönhetően sikerült újra ellépni a Békéscsabától, immáron ezt az előnyt megtartva, 10 pontos különbséggel kiegyenlített a fehérvári alakulat. 

A harmadik játszmában újra a csabaiak akarata érvényesült és 12-5-re elléptek a vendégektől. Az első szettel ellentétben, a fehérváriaknak sikerült hamarabb váltani és 18-15-re felzárkóztak a hazaiakhoz. A hajrát azonban a Békéscsaba bírta jobban, és 25-20-ra és átvette a vezetést. 

A negyedik szettet ott folytatta a hazai alakulat, ahol az előzőt abbahagyta. 11-5-ös vezetésnél Lukasz Przybylak időkéréssel és kettős cserével próbálta megállítani a csabai lendületet. A székesfehérvári hölgyeknek sikerült 18-14-re felzárkózniuk, azonban a végjátékban ismét a csabaiak akarata érvényesült, és 25-15-re megnyerték a negyedik játszmát. 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Maia Dvoracek volt, 20 ponttal.

A bronzmérkőzés második fordulójára április 14-én vasárnap 17 órakor kerül sor a VOK Sportcsarnokban. 

„Sajnos nagyon hiányzott a csapatkapitány a pályáról, aki a nehezebb helyzetekben segíti a csapatot. Ettől mi sokkal jobban tudunk játszani, amit vasárnap hazai közönség előtt meg is fogunk mutatni. Nagy szükségünk lesz a szurkolóinkra, várunk mindenkit sok szeretettel a VOK Sportcsarnokba” – nyilatkozta Lukasz Przybylak a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 3-1 (19, -15, 20, 15)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki, Bodnár, Stepanenko, Pintér, Aydinogullari, Paskova-Kaneva. Csere: Molcsányi (liberó), Kertész (liberó), Kump, Strumilo, Kotormán, Becic.

Vezetőedző: Tóth Gábor. 

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Matos, Király-Tálas, Markovic, Orosz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Pallag, Ventura, Vacsi, Michalewicz, Szabó. 

Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Tetszett? oszd meg!