Hazai ezüstérem az ifjúsági bajnokságban

Három győztes és egy vesztes mérkőzéssel a háta mögött második helyen zárt az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár a férfi röplabda országos ifjúsági bajnokság hazai döntőjében. Klubunk két hét alatt második dobogós helyezését érte el (Az U15-ös fiúcsapat bronzérmes lett korábban) az utánpótlás-bajnokságok döntő tornáit figyelembe véve.

A hazai pályán fellépő ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár mindkét csoportmérkőzését győzelemmel zárta a pénteki nyitónapon. A Pénzügyőrt 3-1-re, a DSE-t 0-2-ről felállva verték 3-2-re Sebestyén Mártonék. A csoport élén záró gárda a keresztjáték helyett egyből az elődöntőben folytatta a menetelést, ahol szombaton, 3-1-re múlta felül a kaposváriakat. A vasárnapi fináléban ismét összetalálkozott a dunaújvárosi és a fehérvári csapat, amolyan megyei rangadó keretében. Az első napi sikert azonban nem tudták megismételni hazai oldalon, 3-0-ra kikaptak Tóth Kristófék, ezüstéremmel zárva a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Férfi Országos Ifjúsági Bajnokságot.

Pénteki eredmények
A csoport:
Pénzügyőr SE A – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 1-3
DSE RA – Pénzügyőr SE A 3-1
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – DSE RA 3-2

B csoport:
RÖAK Kaposvár FINO – KESI 0-3
Szolnoki SPC – RÖAK Kaposvár FINO 1-3
KESI – Szolnoki SPC 3-0

Szombati eredmények
Keresztjáték:
DSE RA – Szolnoki SPC 3-0
RÖAK Kaposvár FINO – Pénzügyőr SE A 3-1

Elődöntők:
KESI – DSE RA 2-3
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – RÖAK Kaposvár FINO 3-1

Vasárnapi eredmények
5. helyért:
Szolnoki SPC – Pénzügyőr SE A 3-2

3. helyért:
KESI – RÖAK Kaposvár FINO 3-2

1. helyért:
DSE RA – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-0
A MÁV kerete: Füzék, Szávai, Madácsi, Tóth, Bandi B., Lukács, Bandi O., Sebestyén, Tálos, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs: „Úgy gondolom, hogy igazi röplabdás csemege volt ez a három nap itt, Székesfehérváron. Mind a hat csapat bizonyította, hogy nem véletlenül kaptak helyet a legjobbak között. Nagyon izgalmas, küzdelmes mérkőzéseket láthattak a nézők, akik mindhárom nap szép számmal képviseltették magukat. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert ez az ezüstérem egy csodálatos eredmény! Természetesen nagyon szerettük volna megnyerni a tornát, főleg úgy, hogy a döntőbeli ellenfelünket a csoportmeccsek során egy gigászi csatában sikerült legyőznünk, de el kell ismerni, a dunaújvárosi csapat a fináléban minden szempontból fölénk kerekedett, és teljesen megérdemelten lett bajnok! Mi kiadtuk magunkból a maximumot, csakúgy, ahogy a hihetetlen hangulatot teremtő szurkolóink is, akiknek ezúton is köszönöm az egész csapat nevében, hogy megállás nélkül buzdítottak minket, és velünk együtt sosem adták fel! Illetve ezúton is köszönöm Csizmadi András kilenc hónapon át végzett lelkiismeretes munkáját, ami nélkülözhetetlen volt ehhez a sikerhez!”

Végeredmény:
1. DSE RA (a csapat legjobbja: Sümegi Kristóf)
2. ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár (a csapat legjobbja: Szentesi Bálint)
3. KESI (a csapat legjobbja: Kiss Bendegúz)
4. RÖAK Kaposvár FINO (a csapat legjobbja: Fenyvesi Barnabás)
5. Szolnoki SPC (a csapat legjobbja: Fenyvesi Dániel)
6. Pénzügyőr SE (a csapat legjobbja: Székely Péter Trevisz)

A torna legtechnikásabb játékosa: Béres Mátyás (DSE RA)
A torna legjobb előkészítő játékosa: Tóth Kristóf (DSE RA)
A torna legjobb támadó játékosa: Tóth Kristóf (MÁV Előre)

A torna MVP-je: Kecskeméti Bálint (DSE RA)

Gratulálunk valamennyi csapatnak!

További fényképek és videók megtekinthetőek a Fehérvár Volley Facebook-oldalon.

Tetszett? oszd meg!