Helytállás a címvédő ellen

Hazai pályán, a Videoton Oktatási Központban szenvedett háromszettes vereséget a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az extraligás, Magyar Kupa-címvédő Fatum Nyíregyházától a MÁV Előre SC-Bericap női röplabdacsapata.

Jurij Melnyicsuk együttese a Kispest elleni selejtezőköri továbbjutás után alaposan beleehúzott a sorsolásnál, hiszen a Magyar Kupában és az Extraligában is címvédő Fatum Nyíregyháza ellen vív két mérkőzést.

A párharc első felvonásának a Videoton Oktatási Központ adott otthont, ahol esélyeshez méltó teljesítményt nyújtott a Németh Szabolcs által irányított nyírségi együttes, amely 5:4 után belendült és az első játszmát 25:6-ra nyerte meg.

A második szettben tovább tudták tartani a lépést a Nyíregyházával Szerencsés-Miklai Zsanették, akik még 15:14-re is vezettek, de a játékrész második felét a címvédő bírta jobban és 25:17-tel 2:0-ra lépett meg.

A harmadik játszmában is csak megnehezíteni sikerült a Nyíregyháza dolgát, amely végül végig vezetve nyerte meg 25:15-re ezt a felvonást és 3:0-s előnyről várhatja a párharc december 4-én szombaton, 18 órától tartandó visszavágóját.

Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
MÁV Előre SC-Bericap – Fatum Nyíregyháza (Extraliga) 0:3 (-6, -17, -15)
MÁV Előre SC-Bericap: Karnitskaya 6, Bortnikova 5, Sólyom E., Szerencsés-Miklai 14, Szilágyi N. 1, Kiss A. 2. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Sebestyén 1, Csabai. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk

Jurij Melnyicsuk vezetőedző: „A tavalyi bajnok ellen játszottunk, a nyíregyházi játékosok gyorsabbak, magasabbak nálunk. A második szettben próbáltuk tartani a lépést velük, de sok volt a mérkőzésen a nyitásfogadásból eredő hibánk. Menni kell előre, javítani kell a hibákat a bajnokságra.”

Tetszett? oszd meg!