Hetedik helyen végzett női csapatunk, jövőre is az Extraligában játszhatunk

Négy szoros szettben nyert 3-1-re a MÁV Előre SC-ST Solar az MTK Budapest ellen idegenben, a női röplabda Extraliga 7. helyért rendezett helyosztó párharcának harmadik összecsapásán. Lukasz Przybylak csapata 3-0-s összesítéssel biztosította be élvonalbeli tagságát a következő szezonra.

A találkozó első pontját a mieink szerezték, 7-3-nál azonban már az MTK vezetett négy ponttal. Haley Gilfillan sáncaival és Szabó Lilianna ászaival 7-7-nél beértük a fővárosiakat, 18-13-nál pedig már mi álltunk jobban öt ponttal. 24-16 után öt szettlabdát(!) is hárítottak a vendéglátók, de egy rossz nyitással sikerült nyerni 25-21-re. 0-1

A második felvonást 7-1-gyel nyitotta a MÁV, 12-9-nél viszont három pontra feljött az MTK. Gilfillan és Maia Dvoracek pontjaival 20-13-nál újra jelentős előnye volt a fehérváriaknak, ennek ellenére 21-20-nál az egyenlítésért küzdhetett Leiszt Máté csapata. Ez viszont nem jött össze, a szettet Tóth Jázmin ásza zárta le 25-21-nél. 0-2

A harmadik etap 4-1-es MÁV-fórral indult, míg 12-7-nél öt volt közte. 17-10-nél hét ponttal állt közelebb a sikerhez a vendégcsapat, ezután viszont remek hajrát mutatott be az MTK és kihasználva a fehérvári hibákat, előbb felzárkózott, majd egalizált, 23 után pedig fordított és nyert is 25-23-ra. 1-2

A negyedik játszma 6-2-es székesfehérvári előnnyel kezdődött. Zsinórban szerzett öt pontjával, 7-6-nál fordított az MTK Budapest, a szett közepén viszont ismét a MÁV Előrének volt több pontja. 22-17-nél hiába vezetettek Szabó Liliannáék öt egységgel, 24-20 után megint jól álltak a szettlabda-hárításokkal a vendéglátók. Három alkalommal is pontot szereztek, negyedjére viszont nem sikerült, fehérvári oldalon Dvoracek zárta le a játszmát 25-23-ra, egyúttal a mérkőzést 3-1-re.

A MÁV Előre SC-ST Solar összesítésben 3-0-val bizonyult jobbnak az MTK Budapestnél, amivel az Extraliga 7. helyén zárt és megőrizte tagságát a legmagasabb osztályban. A harmadik mérkőzés legeredményesebb röplabdázója az amerikai Maia Dvoracek volt 34(!) ponttal.

Női röplabda Extraliga, helyosztó a 7. helyért
MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar 1-3 (-21, -21, 23, -23)
Budaörs, 80 néző. Vezette: Sík, Árpás.
MTK: Tarr 8, Asonja 27, Berkó 1, Garai, Tatár 9, Costa 16. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga, Szabó Lili 1, Briga 4. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MÁV: Gilfillan 13, Dvoracek 34, Tóth J. 7, Szabó Lilianna 10, Dolotova 1, Ertz 8. Csere: Kovács, Kiss L. (liberók), Borostyán, Karnitskaya, Narancic, Szilágyi. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Lukasz Przybylak: „Nagy csata volt a mai, sok érzelemmel és olykor bizonytalanságokkal a mi oldalunkon. De végül megcsináltuk, nyertünk, 7. helyen zártunk és megtartottuk helyünket az Extraligában, ahol megpróbálunk erősebbek és versenyképesebbek lenni a következő szezonban. Nagy tisztelet az ellenfeleinknek és még nagyobb a fiatal csapatomnak, mert bírták a nyomást és a nehéz pillanatokban igazi csapatként működtek együtt. Büszke vagyok rájuk!”

Tetszett? oszd meg!