Heti röpikörkép (2023. 01. 23-i hét)

Rengeteg mérkőzésen vannak túl utánpótlás röplabdázóink, szombaton és vasárnap is bajnoki fordulók sora várt az akadémistákra.

2023. 01. 27., péntek
A hétvégi bajnoki fordulóra készülő ÉDRA-MÁV Előre U15-ös fiúcsapata Dunaújvárosban játszott edzőmérkőzést.

Nagy Róbert vezetőedző: „Hét játékossal tudtam elmenni, sajnos a többiek betegek, illetve iskolai elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni. Az edzőmérkőzés jól szolgálta a soron következő bajnoki fordulónkra való felkészülést.”

2023. 01. 28., szombat
Női U15 III. osztály, nyugat A középszakasz, Gyenesdiás
NYBRSE A – ÉDRA-MÁV Előre B 3-0
ÉDRA-MÁV Előre B – ÉDRA-Tata 0-3
ÉDRA-Tata – NYBRSE A 3-2
MÁV: Kratancsik, Farkas, Ekler, Pallagi, Brunner, Fehér, Széplaki, Trampler, Balogh, Egyedi, Huszár. Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia
ÉDRA: Papp, Fodor, Bojtor, Fazekas, Sipos, Kozicz, Orbán, Tóth-Balla. Vezetőedző: Varga László.

Próderné Pálinkó Szilvia: „Az első mérkőzésen, feladók hiányában erősen tartalékosan tudtunk kiállni, a játékunk semmi tudatosságot nem tükrözött, és sajnos a lelkesedés is hiányzott, így sima vereséget szenvedtünk. Szerencsére a második mérkőzésre összeszedték magukat a játékosok, a nyitásaink, nyitásfogadásaink pontosabbá váltak és a támadásainkat is sikerrel fejeztük be. A szettek végére azonban mindig elfogyott a lendület, miként az utolsó játszmára is, így, bár az eredmény nem ezt mutatja, de szoros mérkőzésen maradtunk alul.”

Női U15 III. osztály, nyugat B középszakasz, Bonyhád
Petőfi SC-Bonyhád – ÉDRA-MÁV Előre A 0-3
ÉDRA-MÁV Előre A – Emericus A 3-1
MÁV: Kollár, Rézman, Somogyi V., Varga, Szabó, Botos-Jeskó, Szűcs, Somogyi N., Péntek. Vezetőedző: Horváth Virág.

Horváth Virág: „Örülök az eredménynek, annak viszont jobban, hogy a fejlődés szemmel látható. Kiváló mezőnymunkával és kemény támadásokkal sikerült mindkét mérkőzést megnyerni.”

2023. 01. 29., vasárnap
Női U20 II. osztály, nyugat középszakasz, Budapest
TRSE – ÉDRA-MÁV Előre A 3-1
BVSC-Zugló kék – ÉDRA-MÁV Előre A 3-1
MÁV: Mester, Pricop, Göböly, Szűcs K., Szüts-Török, Rózsás, Budai, Friedmann, Szücs D., Zolnai, Kovács, Horváth, Barna. Vezetőedző: Pricop Adrian.

Női U20 III. osztály, nyugat középszakasz, Lovasberény
ÉDRA-MÁV Előre B – Emericus-BDSE 0-3
ÉDRA-MÁV Előre B – UNI Győr-SZESE 0-3
MÁV: Bedő, Füzék, Takács, Fröschl, Tábi, Póti, Nemes, Zajácz, Veress, Németh, Horváth V., Horváth H. Vezetőedző: Kovács Mária.

Kovács Mária: „Részben átszervezett csapatunk lelkes játéka ellenére a forduló mindkét mérkőzésén papírformának megfelelő eredmény született. A lányok javuló teljesítményük ellenére alulmaradtak a II. osztályból frissen kiesett EMERICUS – BDSE és a bajnokság élén helyet foglaló UNI Győr-SZESE együttesével szemben.”

Női U20 III. osztály, nyugat középszakasz, Kunsziget
11:00 Győri DRC Kék – ÉDRA-Tata 0-3
13:00 ÉDRA-Tata – DSE 0-3
ÉDRA: Halasi, Horváth, Nemesnyik, Bojtor, Frivaldszky, Serfőző, Gál, Kaufman. Vezetőedző: Varga László.

Férfi U15 I. osztály középszakasz, Miskolc
11:00 MEAFC-Miskolc – ÉDRA-MÁV Előre A 2-3
13:00 ÉDRA-MÁV Előre A – Fino Kaposvár A 2-3
MÁV: Vajda, Székely, Fekete, Füzék, Ottó, Gál, Péter, Fehér, Kapás, Hirt. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert: „Hosszú utazás után jól kezdtünk és 2-0-s vezetés után a fiúk azt gondolták, “vége” a mérkőzésnek és így a Miskolc csapata fellelkesülve, jó játékot produkálva kiegyenlített. Az ötödik szettben jó nyitás sorozatunknak köszönhetően (ehhez kellett az alacsony terem magasság is) sikerült megnyernünk a mérkőzést. Másodjára hasonló mérkőzést játszottunk, mint a korábbi fordulóban, Székesfehérváron, úgyhogy az eredmény nem lepett meg. Néha a szerencse is mellénk állt, ettől függetlenül jó mérkőzést játszottunk.”

Férfi U15 II. osztály középszakasz, Dág
13:00 PSE kék – ÉDRA-MÁV Előre B 3-0
15:00 ÉDRA-MÁV Előre B – Dág KSE 0-3
MÁV: Horváth, Kocsis, Kassai, Borók, Kovács, Halász, Varga D., Varga N., Szilády, Huszár. Vezetőedző: Csizmadi András.

Csizmadi András: „Ugyan mindkétszer 3:0 lett a végeredmény, de a szetteken belül fej-fej mellett mentek a csapatok. Ha az őszi meccset veszem alapul akkor nagyon sokat fejlődtünk. A nyitással nyitásfogadással elégedett voltam. Igyekeztek a fiúk kijátszani a hármat, ami sokszor sikerült is.”

(Fotó: Kovács Mária edző és tanítványai)

Tetszett? oszd meg!