Hibátlanul kezdtek a lányok

Nem csupán a fiúk, hanem a lányok is megkezdték szereplésüket az országos ifjúsági bajnokságban. A Torma Ágnes nevével fémjelzett sorozat első körében a Tatabányai RSE és a hazai Dunakanyar ellen lépett pályára a Fésüs Röplabda Akadémia.

A szentendrei U19-es torna első összecsapásának első felvonása szorosra sikerült: a hazaiak 25:23-re nyertek, jelezvén, hogy komolyan gondolják a győzelemért járó pontok otthon tartását. A második játékrészben az erődemonstráló válasz is megérkezett Berkó Liliánáék részéről, ugyanis nem csak egyenlítettek, hanem mindössze hat szerzett pontot engedélyeztek a TRSE együttesének (6:25).

A harmadik etap megint a nagy és szoros küzdelemről szólt, javarészt hasonlóan a nyitószetthez, ezúttal viszont a hajrát a vendég FRA bírta jobban koncentrációval és végül 26:24-re nyert, összesítésben 2:1-re módosítva a mérkőzés állását. A negyedik játékrész, mint később kiderült az utolsó is volt egyben, Fésüs Irén játékosai 25:19-re hozták, így a találkozót is megnyerték 3:1 arányban.

A torna második párharcát a Dunakanyar ellen vívta az FRA, amit meggyőző fölénnyel 3:0-s győzelemmel zárt.

OIB, 1. forduló:
TRSE – Fésüs RA 1:3 (23, -6, -24, -19)
Fésüs RA – Dunakanyar SE 3:0 (16, 17, 12)

A csapat tagjai: Barabás F., Berkó L., Blázs E., Budai V., Nagy A., Orosz B., Petri I., Sötét P., Szabó L., Sziládi V., Virág Zs., Berkó V., Kovács E. Edző: Fésüs Irén.

Tetszett? oszd meg!