Holland és Magyar Kupa-győztessel erősítettünk

A magyar válogatott feladó-átló, Pesti Marcell az elmúlt években külföldön légióskodott, a 2022/2023-as szezon második felétől viszont már a hazai Extraligában szereplő MÁV Előre SC-Foxconn-t erősíti.

A 16-szoros felnőtt magyar válogatott Pesti Marcell kecskeméti nevelés, Dávid Zoltán anno még csapattársa, majd edzője is volt. Együtt nyertek Magyar Kupát. A 21 éves játékos Kecskemétről előbb Szlovéniába, majd Hollandiába, utána Ciprusra igazolt. Hollandiában kupagyőztes, Cipruson szuperkupa-győztes lett.

A mostani idényt Cipruson kezdted, mi az oka a szezon közbeni klubváltásnak?
Ciprusról csak annyit szeretnék mondani, hogy nem értek össze a közös utak és a mentalitás az edzővel, ezért úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk a szezon hátralévő részét, amit egyáltalán nem bánok.

Nehéz döntés volt visszatérni Magyarországra, hiszen az elmúlt években külföldön röplabdáztál, Ciprus előtt Hollandiában és Szlovéniában?
Miután eljöttem Ciprusról, nem voltam elhatárolódva attól sem, hogy az itthoni bajnokságban folytassam ezt a szezont.

Miért pont a MÁV? Koch Róbert szakmai igazgatót a válogatottból, Dávid Zoltánt Kecskemétről is ismerheted, ezek döntően hatottak?
Dávid Zolival először csapattársak voltunk, utána pedig vezetőedző lett Kecskeméten, ahol első évben kupát is nyertünk, Deliu Amarildoval feladó poszton. Koch Robi a válogatottban volt edzőm, Fehér Iván úgyszintén a válogatottban volt erőnléti edző. Zoli egyből felkeresett, amikor megtudta, hogy itthon vagyok. Elmondtam neki, hogy most kell egy biztos pont számomra, mind szakmailag és színvonal tekintetében is. Úgy gondolom, hogy itt, Fehérváron ez megvan. Átbeszéltük az elvárásait és a célokat, majd pár napra rá meg is tudtunk állapodni a klubbal, aminek nagyon örülök, mivel Koch Robival és Dávid Zolival is nagyon szeretek együtt dolgozni és ami még fontosabb, hogy szerintem tudunk is jól együtt dolgozni. Ez már a válogatottban is megmutatkozott. Ugyanezt tudom mondani az erőnléti edzésekre is, nagyon szeretem azt a fajta munkát az edzőteremben, amit Fehér Iván tud nyújtani számomra.

Mennyire ismered a MÁV keretét? Boa Szabolccsal és Kholman Norberttel a nemzeti csapatban is dolgoztatok együtt.
Kholman Norbi és Boa Szabi a válogatottban már volt csapattársam, Deliu és Szabó Vili pedig Kecskeméten, de a többi játékossal is nagyjából képben vagyok.

Hogy fogadtak Székesfehérváron?
Nagyon kedvesen fogadtak Székesfehérváron. Mikor megérkeztem, már vártak rám, segítettek a pakolásban, utána pedig körbevezettek az edzések helyszínein, ami nagyon jól esett.

Mire lehettek együtt képesek az Extraligában és akár a Magyar Kupában?
Nagyon bízom a további jó szereplésben és abban, hogy tudunk bravúros eredményeket elérni. Már edzésbe állt a csapat és biztos vagyok benne, hogy sok mindenre képesek lehetünk együtt.

Köszöntünk, Marci a MÁV Előrében és sok sikert kívánunk!

(Fotó: Pesti Marcell)

Tetszett? oszd meg!