Hoztuk a kötelezőt

A papírformának megfelelően nyert a MÁV Előre-BERICAP a DSZC-EÖTVÖS DSE ellen a női röplabda NB I Liga alapszakaszában. A tabellán harmadik fehérváriak 3:0-ra győztek a 16. fordulóban.

Simán indult a Debrecen elleni bajnoki a hazaiak szemszögéből, azonban 9:5 és 20:11 után a hajrában több hibát is vétettek Ivone Martinezék, ennek eredményeképpen pedig felzárkóztak a vendégek. Sydney Busa bal szélről bevitt pontja zárta le végül a játszmát 25:20-nál.

A második játékrészben sem változott a mérkőzés képe, Zolnai Vandáék akarata érvényesült jobbára, de a hajdúságiak folyamatosan igyekeztek lépést tartani a lokival, s nem minden esetben érződött, hogy a tabella harmadikja játszik az utolsóval, amit a végeredmény is igazolt, hiszen „csak” 25:21-re nyert a MÁV. 

A harmadik etapban még jobban eltűnt a két csapat közti tudásbeli különbség, olyannyira, hogy 12:9-nél már három ponttal vezettek Szombathy András tanítványai. Időt is kért Farkas Mihály hazai vezetőedző, ami után megrázták magukat Kiss Annáék és végül ezt a szettet is behúzták 25:18-ra, a bajnokit pedig 3:0-ra.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 16. forduló:

MÁV Előre-BERICAP – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (20, 21, 18) 

Székesfehérvár, vezette: Sántosi, Szabó

MÁV: Martinez, Zolnai, Crespi, Busa, Kiss, Szabó. Csere: Kovács (liberó). Vezetőedző: Farkas Mihály

DSZC: Vaida, Takács, Vass, Fehér, Tóth, Tavares. Csere: Fehérvári (liberó), Molnár, Béni. Vezetőedző: Szombathy András

Az eredmény alakulása: I. menet: 1:0, 9:5, 20:11, 24:19. II. szett: 2:2, 6:3, 14:7, 18:13. III. szett; 2:3, 7:7, 9:12, 18:13, 20:15

Farkas Mihály: Elég sokat gyakoroltuk a héten a sáncot és a mögötte lévő védekezést, és ez elég jól is ment ma, sok labdát lelassított a blokkunk, ezekből tovább tudtunk játszani. Éppen ezért itt külön szeretném megköszönni Gazsi Pêter kollégámnak, a férfi csapat edzőjének, hogy több órán keresztül segített az edzéseken és ütött a lányokra.” 

Szombathy András: „Gratulálok a Fehérvárnak, helyenként fel tudtuk venni a versenyt velük, a múltkorinál jobb teljesítményt nyújtottunk!”

Tetszett? oszd meg!