Idegenben is szettveszteség nélkül

3-0-s győzelmet aratott a MÁV Előre SC-Bericap a Gödöllői RC vendégeként, a női röplabda NB I Liga 1-4. helyért folyó rájátszásának 4. fordulójában. Szerencsés-Miklai Zsanették továbbra is veretlenül állnak a tabella élén.

Eredetileg vasárnap rendezték volna Monoron a Gödöllői RC – MÁV Előre SC-Bericap bajnoki párharcot, azonban a két csapat egyeztetése után előrehozták csütörtökre. Legutóbb március 20-án találkozott egymással a két gárda, akkor 3-0-ra nyert a MÁV. Az első szett eleje szorosan alakult, 9-5-ös hazai előny után 11-10-nél már Tóth Jázminék vezettek. Diana Karnitskaya és Szerencsés-Miklai Zsanett pontjaival, 20-14-es állásnál már eldőlni látszódtak a lényegi kérdések. A játszmát végül 25-21-re hozta a MÁV Előre.

A második játékrész is hasonlóan indult, mint az első, 14-10-nél viszont még a pályaválasztó vezetett. Ezután egyre többet hibázott a GRC, amelynek (is) köszönhetően 19-16-nál hárompontos előnybe került Nagy Fanni csapata. Ebben szerepet játszott az is, hogy 16-16 után zsinórban hét(!) pontot gyűjtött a MÁV. A szettet magabiztosan, 25-17-re nyerte az éllovas.

A harmadik etapot Csabai Szonjáék kezdték jobban és 8-3-nál már ötpontos előnyt birtokoltak. Később sikerült növelni a fórt, 15-8-nál hét volt a különbség. A hajrára ezúttal is meggyőző fölénnyel érkezett a fehérvári alakulat: 23-17-es állás után 25-19-cel zárta le a harmadik felvonást, 3-0-val pedig a mérkőzést a MÁV Előre SC-Bericap.

A találkozó legponterősebb játékosa Szerencsés-Miklai Zsanett volt tizennyolc ponttal. A MÁV továbbra is első helyen áll a tabellán, négy mérkőzésen elért négy sikerrel, és tizennégy szerzett ponttal.

Női röplabda NB I Liga, rájátszás az 1-4. helyért
Gödöllői RC – MÁV Előre SC-Bericap 0-3 (-21, -17, -19)
Monor, vezette: Halász, Bátkai-Katona.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, Kiss, De Los Angeles, Csabai, Tóth. Csere: Sebestyén, Borostyán (liberók), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Örülök, hogy a tét ellenére a lányok nagyon felszabadultan és pontosan tudtak játszani, ennek köszönhető a hárompontos győzelem. Persze a rájátszás most lesz csak igazán izgalmas, holnaptól már készülünk a jövőheti TF elleni találkozóra.”

Tetszett? oszd meg!