Igazi hullámvasút volt a Magyar Kupa első fordulója az SZBRA ellen

A MÁV Előre Foxconn izgalmakkal és fordulatokkal teli ötszettes meccsen maradt alul a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Magyar Kupában. 

Kiélezett küzdelemre számíthattak a székesfehérvári VOK Sportcsarnokba látogató nézők. Már az első perctől kezdve szoros volt a mérkőzés, a két csapat folyamatosan fej-fej mellett haladt. A balatonfürediek 17-21-es előnyre tettek szert, amikor Lukasz Przybylak vezetőedző időt kért, és kettős cserével igyekezett visszajönni a szettbe. Az ellenfél ennek ellenére tovább növelte előnyét, 17-25-re megnyerve az első játszmát. 

A második játszmában sem a MÁV Előre Foxconn akarata érvényesült. A fehérvári együttes gyors támadásokkal igyekezett operálni, de az ellenfél védekezése jól működött, így 7-3-as vezetésre tett szert. A szett további részében is dominált az SZBRA, a hazai csapat mindent megtett, hogy felzárkózzon, de 19-25-ös eredménnyel ezúttal is az ellenfél örülhetett. 

Mintha kicserélték volna a fehérvári lányokat a harmadik felvonásra, Pallag Ágnes szerváival 4-0-s szériával nyitottak. A kék-fehérek már 10-6-ra vezettek, amikor a védekezésük kicsit megingott, és 11-11-re feljöttek a vendégek. Innentől folyamatosan kiegyenlített volt a játék, egészen 30-30-ig, amikor két nagyszerű ütéssel a MÁV Előrének sikerült 32-30-ra behúznia a szettet, ezzel pedig újra nyitottá vált a meccs. 

A negyedik játszmát hasonló lendülettel kezdték a hazaiak, Massiel Matos nyitásai jól ültek, így 6-3-ra meg is léptek. Lukasz Przybylak csapata megtalálta az ellenszert az SZBRA jól felépített védekezésére, és 18:8-ra növelte a különbséget. Az ellenfél felzárkózott 18:11-re, de a hazai támadásokat továbbra sem tudta megállítani. Végül 25-13-as eredménnyel egyenlített a MÁV Előre. 

Jöhetett a döntő szett, melyet ismét az SZBRA kezdett jobban. Lukasz Przybylak időkéréssel próbálta megbontani a vendégek lendületét, a balatonfüredi védekezés azonban jól működött, így 4-8-as állásnál cseréltek térfelet a csapatok. A fordulást követően értékes pontokat szereztek a hazaiak, 9-10-re is sikerült felzárkózniuk, amikor az ellenfél vezetőedzője időt kért. A mérkőzés hajráját az SZBRA bírta jobban és 10-15-re megnyerte a mindent eldöntő játszmát, ezzel beállítva a 2-3-as végeredményt. 

Ismét hullámzó teljesítményt nyújtottunk, csak most nem mi jöttünk ki jobban a mérkőzés végén. Nem kezdtünk jól, de büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen mélyről is vissza tudtunk jönni a meccsbe. Most a mérleg nem a mi javunkra billent, de tisztába vagyunk vele, hogy ez egy folyamat, és nem mindig mi nyerünk” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatának vezetőedzője a mérkőzést követően. 

 MÁV Előre Foxconn – Szent Benedek Röplabda Akadémia 2-3 (17-25, 19-25, 32-30, 25-13, 10-15)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Matos, Vacsi, Michalewicz, Pallag, Andersson Csere: Tóth (liberó), Kovács (liberó), Vezsenyi, Tarr, Király-Tálas, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi, Wojcik, Berkó, Pérez, Nacsa, Kobaidze. Csere: Fáth (liberó), Gatard (liberó), Nagy, Krakoczki, Schneider, Szakály, Castero. Vezetőedző: Michailov Kristian Emilov. 

Tetszett? oszd meg!